Reply To: Prosim za nasvet in pomoč
Forum Duhovnost › Forumi › Zdravje in alternativna medicina › Prosim za nasvet in pomoč › Reply To: Prosim za nasvet in pomoč
ozelot wrote:
Ti kadiš kajne? S tem zanikaš da se lahko počutiš dobro tudi brez tega ravno tako kot ljudje z angeli. Vsak masturbira na svoj način. In glede na to da si bolj tehnični tip človeka si verjetno tudi ljubezen razlagaš bolj tehnično kot s prepuščanjem. Zakaj sem to omenil? Vsaka zasvojenost je znak da se človek počuti premalo ljubljen. Tudi tista cigaretna.
Do neke mere imaš prav, obstaja pa gromozanska razlika, ali kadilec s cigareto kontrolira stres ali pa kadi iz užitka. Pri meni je kajenje čisti hedonizem. 13 let zapored recimo januarja nisem kadil (čiščenje), potem pa s februarjem spet začel. Zakaj – ker je šlo za preprosto odločitev, da neham za mesec dni in ne več – zakaj bi le, saj v kajenju uživam. In nisem imel nikakršne abstinenčne krize. Torej – zakaj ne bi kadl, če rad kadim? to mi je približno tako, kot če bi se vprašal – zakaj bi recimo nehal jesti regrat, če ga imam rad?
Btw – rad opletaš z besedo ljubezen. Jaz bom to raje malo redefiniral. Namesto da rečem, da veliko folka kadi zato, ker se ne počuti dovolj ljubljene, mi je ljubša in bolj realna oblika, da veliko folka kadi zato, ker se zaradi stresa in napetosti ne počuti dobro v svojem telesu, čik pa jim preusmeri pozornost + povzroči izločanje določenih učinkovin, da jim je bolje – podobno funkcijo imajo (lahko) sladkarije.