Reply To: Prosim za nasvet in pomoč
Forum Duhovnost › Forumi › Zdravje in alternativna medicina › Prosim za nasvet in pomoč › Reply To: Prosim za nasvet in pomoč
Tadej, razumem, kaj si hotel povedati. Je pa tudi res, da bi tej ubogi pisatelji prodali bolj malo svojih knjig, če bi pisali bolj strokovno. Meni recimo je že ta ena knjiga, ki sem se jo lotila brati (od Kinslova) bila malo preveč strokovna. Si ne morem predstavljati, kako bi jo doživljali ljudje, ki so se začeli zanimati za take stvari pred kratkim!!! Tako da povsem razumem te pisatelje, da pišejo bolj preprosto. Drugače bi bili lačni namreč, hja.
Pa uspeš kdaj pa kdaj dobiti tudi tako literaturo, ki ti popolnoma ustreza po strokovnosti iz tega področja? Obstaja?
Mislim, da si v prejšnjem mojem sporočilu spregledal moje vprašanje glede hrane. Tako ga bom ponovila, oprosti. No, ko dobim rezultate iz Studio Art, naj te rezultate skušam povezati z ayurvedo al ne? Kako naj se torej hranim od takrat naprej?
Ozelot, saj ni nič hudega tudi če smo včasih ovce, če to ne vpliva slabo na nas in če ni proti našim pogledom na neko določeno stvar. Tako da se ti res ni treba sramovati, če si kdaj pa kdaj ovca, res ne. Šalo na stran, še vedno ne razumem, zakaj naj bi bilo potrebno imeti tista 2 dneva pavze. OK, nekako razumem, zakaj naj bi se jo jemalo v večjih količinah, ampak zakaj pa tista 2 dneva pavze…. Je razloženo tudi to tam v tistem posnetku? Ti razumeš, zakaj?
Kar se tiče knjig, mislim, da me nisi dobro razumel. Osebno meni niso knjige več dajale nič novega, kar lahko pomeni tudi to, da je bilo zame dovolj tisto, kar so mi dale do takrat, več pa nisem bila pripravljena razumeti al kaj podobnega, no. Vseeno pa mislim, da je bil problem predvsem v temi teh knjig. Govorim o knjigah tipa The Secret namreč. Takrat sicer The Secret res še ni obstajal, sam pa veš, da je obstajalo ful knjig s temo naših misli. Mislim, da sem prebrala skoraj vse, kar jih je bilo takrat na razpolago, in seveda že s prvo razumela bistvo – misel je vse, vse je v naših glavah, z mislijo si kreiramo naš vsakdan, pazi kaj misliš….. Z branjem vedno ene in iste teme….ne vem….mogoče sem mislila, da bodo knjige kreirale namesto mene mojo novo sedanjost in bodočnost. Hec seveda. ;) Dejstvo je, da ko enkrat razumeš in osvojiš to znanje, dejansko ne potrebuješ več takih knjig, ampak je čas da vse to znanje daš predvsem v prakso. Sama teorija nam ne pomaga prav nič, saj veš. Tako da ko sem ugotovila, da poznam prav vso teorijo o misli in da si znam celo priklicati prazen parkirni prostor na minuto natančno, da pa nisem sposobna uporabiti svojih misli tudi in predvsem na najpomembnejših področjih svojega življenja, enostavno nisem več videla smisla, da sploh še berem take knjige. To je bilo to. Aja, še vedno, tudi po 10 letih od takrat, si uspem priklicati prazen parkirni prostor do minute natančno, drugo pa žal še vedno ne…… Kako pa tebi to uspeva? Ti gre? …..
Sem mislila, da sem edina, ki kupujem knjige in jih dajem na polico za nevemkdaj, pa kot vidim smo vsaj že trije, ki smo taki. Ena kolegica mi je namreč to povedala kakih 10 dni nazaj, tako da se zdaj vsaj tolažim, da nisem edina. Edina razlika med tabo in mano pa je, da jaz knjig ne posojam več. V svojem lajfu sem namreč posodila samo 5 knjig in niti ena od teh ni prišla nazaj, tako da sem se odločila, da ne obstaja več noben človek, ki bi dobil knjigo na izposojo od mene. Mu jo bom raje kupila, res. Tebi se knjige vedno vrnejo, ko jih posodiš?
Strelka, iskreno, ne vem, ampak da pride voda iz ust do dol v 2-3 minutah in že moram teči na wc, potem najbrž se res ne ustavi nikjer, kaj pa vem. Kako si ti to predstavljaš? Kako lahko tako hitro steče ven? …..Voda iz pipe misliš, da je res ok? Jaz namreč pijem stalno vode iz pipe, ampak dostikrat se vprašam, če je to prav, glede na to, čez koliko cevi priteče do nas, hm.