Reply To: Prosim za nasvet in pomoč
Forum Duhovnost › Forumi › Zdravje in alternativna medicina › Prosim za nasvet in pomoč › Reply To: Prosim za nasvet in pomoč
natasha31367 wrote:
Že okoli 20 let sem zelo občutljiva na prehrano in dejansko pol možnih jedi sploh ne smem jesti, tako slabo se počutim po njih.
Ko je bilo najhujše, sem si pomagala malo z bioenergijo, zadnja leta pa predvsem z bioresonanco, ki je res obogatila moje življenje. Zgledalo je že, da sem končno prišla na zeleno vejico, saj sem bila okoli 2-3 leta skoraj povsem ok.
Moje stanje je trenutno nekako takole – moj stalni spremljevalec PAP3 se je vrnil po dveh letih, ko sem že mislila, da ga ne bo več; imam stalne probleme v trebušni votlini, hormonski sistem je porušen in za nameček sem ravno prejšnji teden ugotovila, da imam začetek sive mrene na obeh očesih (pri niti 48 letih starosti!!!). Vse bi bilo lepo in prav, če ne bi imela tudi probleme z dehidracijo, ki je moj stalni spremljevalec že okoli 6-7 let in jo premagujem samo tako, da pazim, da vsak dan jem vsaj nekaj konkretno slanega.
zdaj, ko komaj še uspem prebrati en navaden sms, tako noro slabo vidim (očala pričakujem nekje konec naslednjega tedna, ampak to bo samo obliž na odprto rano!!!).
natasha31367 wrote:
Zdaj sem zadovoljna, da sem se rešila vsaj teh napadov, sem pa stalno na meji hidracije, to pa ja. Te dneve, ko sem se odločila, da začnem paziti na prehrano zaradi oči, je ta meja še bolj vidna. Sem si pa začela dodajati kalijeve soli. Pri meni je namreč natrij vedno v normalnih vrednostih, tudi ko jem nevemkako slano hrano, je pa kalij nizek, kar je znak, da nadledvična žleza ne dela dobro (potrebovala sem 2 leti, da sem končno našla na internetu tale podatek, tako redko je menda tole moje stanje).
Pišeš sicer o prebavnih problemih, nisi pa napisala kako je s tvojim blatom. Če imaš pretežno drisko, izhaja dehidracija od tu, vse skupaj pa bi dobilo neko precej logično obliko.
Če bi šla h kakšnemu ayurvedskemu terapevtu, bi ta po mojem ugotovil, da si konstitucijski tip vata-pitta (sklepam zaradi preobčutljivosti na hrano in po zakisanosti, ki jo omenjaš v enem kasnejših postov). Zdaj pa pojdiva po vrsti, s tem, da poudarjam, da zaradi premalo podatkov zgolj sklepam:
– Zaradi preobčutljivosti na hrano imaš pretežno ves čas vzdraženo ćrevesje. To vodi v naslednje stvari:
– driska in posledično dhidracija;
– nepopolna prebava; predvidevam, da se hraniš pretežno z ogljikovimi hidrati (testenine …). Če se nepopolno prebavijo, na kar kažejo nesmrdeči prdci (???), nastajajo kot stransiprodukt hidrtov v sladkor alkoholi in etri, ki poškodujejo jetra. Po kitajski medicini se zdravje jeter odraža na vidu oziroma zdravju oči;
-poslabšana absorbcija – samo zdravo črevo mogoča dobro absorbcijo hranilnih snovi, vitaminov…, nekatere, recimo B12, pa se pri zjebani črevesni flori sploh ne absorbirajo, tako da ne pomaga, niti če jih dodajaš. Morda delno tu leži problem nizkega kalija.
Za vata tip osebnosti je značilno tudi to, da so ves čas “v glavi” – kup misli in nestabilnih čustev (strah …). Zavestnost in s tem energija se torej pomakne v glavo, v trebuhu pa je ni dovolj. Še nekaj – šesta čakre krmili prvo, ki je povezana z nadledvično žlezo, izločanjem kupa hormonov, krvnim pritiskom … Krmiljenje je lahko ustrezno le, če je šesta čakra relativno pasivna. Če je ves čas obremenjena z mislimi in skrbmi, je krmiljenje neustrezno, zato hormonski problemi in nasploh problemi v trebušni votlini.
Kaj storiti:
– Za vato je ključen ustrezen jedilnik. Praviš, da si bila na bioresonanci. a kateri? Nekatre oblike bioresonance so napol rasiestezija. Če boš šla na pregled v Studio Ank, ti bodo glede na stanje predpisali natančen jedilnik.
– Itak se moraš razkisati, o tem je marsikje veliko napisanega.
– Kopeli, ki jih predlaga Ceres so ql – ker ni absorbcije skozi črevo, je vsaj skozi kožo.
– Z vidom se mora ukvarjati tako, da zajameš še vzroke. To se zgodi z delom na naslednjih akupunkturnih točkah: https://www.youtube.com/watch?v=8nnaDHTQ4oc
– Nujno moraš iz glave in zavestnost preseliti v trebuh. V telesu pa je treba okrepiti kapha fluid, V knjižnici si sposodi mojo knjigo Integrirana osebnost, potem pa:
– V njej boš našla mudre, katere izvajaj. In sicer:
*prithvi mudro in apan vayu mudro, na strani 146 (za povečanje kapha fluida in za to, da greš iz glave. Za selitev iz glave in proti destruktivnim čustvom in skrbem je tudi mudra, pri kateri s palcem “zapreš” kazalec (je ni na sliki, a boš našla navodila – kombiniraš jo s trebušnim dihanjem). Količino vode v telesu pa povečaš z mudro, pri kateri s palcem “aktiviraš” mezinec,
– Delaj vaje ozemljevanja (stran 159)
– Čim večkrat zbiraj energijo v trebuhu