Reply To: Entitete
Forum Duhovnost › Forumi › Duhovna rast › Entitete › Reply To: Entitete
ozelot wrote: Ne morem si pa nikakor razložiti zakaj včasih vidim dim. Dim vidim na enak način kot ostale stvari ki sem jih opisal. Tega se ponavad na smrt ustrašim ampak me hitro mine ker izgine v trenutku. Enkrat se mi je zgodilo da sem se nenadoma zbudil in je tako smrdelo po žveplu v sobi da se s težavo dihal. Bljak fuj kuk to smrdi. Takrat sem tudi čutil prisotnost entitete.
Ni sicer nemogoče, da gre pri takšnih primerih za entitete, ampak veliko pogosteje gre za poltergeiste.
Poltergeist je nemški izraz, ki pomeni “hrupnega duha”. Gre za psihokinetično dejavnost, ki jo povzroči podzavest neke osebe (če si v sobi sam, nedvomno tvoja), ko ječlovek v čustvenem, psihološkem ali fizičnem stresu. Ampak kljub imenu (hrupni duhci) se poltergeisti manifestirajo še na številne druge načine; ti so:
-izginjanje predmetov, ki se čez čas ponavadi pojavijo na kašnem povsem nelogičnem kraju
– levitacije ali tresenje predmetov (tudi seveda ropotanje); ali pa – se z nekom skregaš, on gre, iz police pa recimo nekaj pade na tla
– vonjave, o kakršnih govoriš
– motnje v štromu (kak V se recimo sam vklaplja …)
– trkanje, praskanje, pokanje v stenah
– kakšne zlo odtrgane stvari – se recimo zbudiš opraskan ali pa v določenih situacijah, polnih napetosti, “od nikjer” dobiš klofuto