Reply To: sociopatija

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast sociopatija Reply To: sociopatija

Ceres
Participant

Jaz bi rekla, da etika nima opraviti z družbenimi pravili, morala pa. Če prekršiš lastno etično pravilo, ti grize od znotraj, če pa prekršiš moralnega, je pa vse okej, če te ne dobijo. Npr. varanje: če varam partnerja in je moja etika, da to ni okej, me bo nekaj grizlo, če pa se mi etično to ne zdi nič takega, potem pa pazim samo še na to, da me ne dobijo v smislu moralnega prekrška. Je pa res, da določena moralna pravila lahko družba v posameznika vcepi tako, da potem notranje čuti nelagodje, če ga prekrši, tudi če ga ne dobijo.

Ozi, dvomim, da sem te razumela, kaj hočeš povedat z družbeno nevarnostjo na tem primeru, oz. zadevo razumem tako kot Tadej, da je občutek krivde najbolj nevaren za tistega, ki ga ima (krivda rabi kaznovanje, zato imajo ljudje z občutkom krivde pogosto bolečine ali nesreče). Z vsemi temim nasedanji nizko vibracijskim poljem pa seveda ta polja hranimo, in ta potem še bolj pritiskajo na človeštvo… v tem smislu pa je občutek krivde nevaren za vse okoli sebe. Ampak nevarno je tako vsako nasedanje nizkovibracijskim poljem, ki jim praktično vsi vsakodnevno nasedamo . Razen sociopatov hehe – (zdaj bomo ugotovili, da so pravi blagoslov družbe) Ceres2015-01-05 20:19:10

Lepo je če deliš