Reply To: Nova Doba

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Nova Doba Reply To: Nova Doba

tadej pretner
Moderator

Nataša wrote:
Vedno bolj opažam, da je tisto, kar je zame ključnega pomena, povezovanje različnih znanj. Tako kot je bila astrologija recimo brez pomena, dokler nisem začela spoznavati energijskega ustroja človeka, ki mi je potem omogočil, da sem določene stvari povezala, in ravno tako, kot je duhovnost sama po sebi brez določenega psihološkega znanja povsem neprizemljena, tako je tudi z drugimi stvarmi. In tole, kar si napisal, Tadej, mi je naravnost super, ker so različna znanja povezana v eno prizemljeno točko, ki daje vsemu skupaj smisel in pomen Clap

Ozelot wrote:

Človek celo življenje išče resnico in večkrat se zdi da je
resnica pravzaprav precej fleksibilna in da se velikokrat najraje prilagaja
človeku. Zakaj bi se človek trudil iskati resnico če pa mu je le ta cel cajt na
voljo. Vse je res.

Nevem če je point življenja živeti v tako mentalnem svetu da bi moral
posameznik poznati vse tele teorije ki so nakvačkane klele gor. Mentalna
resnica je tista ki sem jo opisal v prvem delu.

Jaz sicer še danes ne mislim, da astrologijo na kak način rabim, bolj kot kdajkoli pa vem, da je strahotno uporabna za podporo pri terapevtskem delu in različnim oblikam ozaveščanja. Totalno se “prekriva” s fraktalno naravo vesolja, o katri govori teorija kaosa in astrologija ti pomaga najti recimo “šibke točke” na liniji fraktala. Da to sedaj razumem na ta način, ima v veliki meri prste vmes Ceres in njen način dojemanja/pisanja o astrologiji.

Ozzie, zgoraj govorim o arkonih (poljih realnosti) in o tem, da je ena od glavnih poant lajfa uporrabit ta polja takrat, ko jih rabiš in iz njih izstopiti. Če iz njih ne znaš izstopiti, ena misel pogojuje drugo, ti pa si potem v polju neke arhetipske “resnice”, ne pa v coni resničnega razumevanja lajfa. In ti si, kot sem ti na tem forumu že večkrat namignil, tipičen primer tega – Bashar pravi to, vnebovzeti mojstri ono, Abraham tretje …Pri vsakem je gotovo kaj dobrega, ampak poanta ni verjeti, ampak povezati in razumeti.

Avy the great ;o) wrote:

Temu Demiurgu mora biti precej dolgčas, da se ukvarja
s takim primitivizmom..

Z izrazom primitivizem si zadel poanto. Nagon po preživetju je najbolj osnoven/primitiven in pri vsem skupaj gre ravno za preživetje. Demiurg prek arkonov “ne pusti” folku do razsvetljenja ravno zato, da ga zadržuje na fizični ravni in se futra z njihovo energijo. Saj si poznavalec Zelanda(jaz nisem) – on je o arkonih pisal kot o nihalih, verjetno pa je večkrat poudaril tudi to, kako velik porabnik naše energije so.

Lepo je če deliš