Reply To: Znanost preverja duhovnost
Forum Duhovnost › Forumi › Duhovna rast › Znanost preverja duhovnost › Reply To: Znanost preverja duhovnost
ja, sigurno da skušata sodelovati in verjetnost je, da bosta vse bolj sodelovali. za moje pojme je to, kar je sedaj še vedno premalo, ne da lih razpolagam s kakšnimi podatki. ko sem govorila o znanstvenikih, sem mislila predvsem uveljavljeno dogmo tako znanosti, kot duhovnosti. saj veš, o njej govorijo tudi v filmu what the bleep do we know (ali tudi knjigi, je nisem še prebrala). medicina, če pogledaš naše obstoječe zdravnike se še kar čuti preveč ogrožena od “duhovnosti” ravno zaradi tega, ker to ni točno določeno. tudi sama vem za raziskave, v katerih so se trudili odkriti dušo in še kaj drugega, vendar do sedaj niso prišli do kakšnih revolucionarnih rezultatov. vse skupaj gre milimetersko naprej. ravno pri transplantantih (ena od zgornjih tem). dejstvo, da ljudje prevzamejo navade unih, od katerih do dobili organe, je kar zgovorno, ugotovitev, da imajo pač vse naše celice zavest, se meni zdi premalo. no, sej vem, to kar bi si želela, bi bilo preveč, saj se sama rada zeloooo navdušujem za stvari hehe.
sicer pa… ja trend ne more biti drugačen, kot da sodelujeta, saj tako je tudi dejansko – da sta povezani. rada bi, da bi bilo to še malo bolj razvidno iz normalnega življenja.