Reply To: Nova Doba
Forum Duhovnost › Forumi › Duhovna rast › Nova Doba › Reply To: Nova Doba
glas wrote: Le ko pri sebi vsak prečisti svoj odnos do ženske in moške energije, ko pride do izvornega namena obeh, komaj takrat se začne odpirati nov svet pred njim..
![]()
Dober članek na to temo, lahko tudi v pomoč pri razumevanju naših izvornih energij
Osebno se mi zdi sicer super, da se tudi pri nas pojavljajo doule in da se vrača tudi stara ženska modrost, ampak opažam, da je v Sloveniji nastal en krog žensk, ki so začele poveličevati žensko energijo. Pri njih se vse vrti okrog maternice, ki je središče vesolje, ženska je odgovorna za vse, ženska bo rešila svet itd. Imam občutek, da je tudi tale gospodična iz tega kroga. Kolikor sem sicer uspela opaziti, so kar podkovane v znanju in se vidi, da zavzeto delajo na sebi, samo meni se pa vseeno zdi, da sveta ne moreš spraviti v red, če poudarjaš predvsem eno stran. Je res tudi, da je energijski ustroj moškega in ženske nekoliko drugačen, samo tako zelo pa spet ne, da bi morala obstajati ženska in moška duhovnost. Mislim, da je ključ vseeno v nevtralnosti in v tem, da sta oba pola v vsakem človeku uravnotežena. In nekomu napisati, da mu boš odgovoril na mail čez par dni, ker imaš trenutno menstruacijo, se mi zdi, da ne vodi nikamor drugam, kot v novo polarnost, namesto v združevanje.