Reply To: Prepustiti se Življenju

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Prepustiti se Življenju Reply To: Prepustiti se Življenju

Član

Jaz priznam, da gre pri meni za osebne cilje, saj človek mora tako sam za sebe poskrbeti, pa naj bo to pač egoistično, čist nič ne spremeni.

Ah, ekonomija, poglej kva so naredili ekonomisti s svojimi ekonomiskimi titulami, nikakor, da svet spravijo ven iz finančne krize in od takih bi se naj učil.
Sem zadnjič ravno razpravljal o klasični ekonomiji, ki jo poučujejo in večino stvari so tako zapletli, da človk nič več ne razume, finančni trg pa obvadujejo špekulanti ter finančni analitiki, ki uporabljajo super hitre računalnike za napovedi – kam vlagati denar.
Kaj to pomeni, ko greš spat in imaš neko informacijo je ta zjutraj že zastarela ko se zbudiš.
V bistvu sploh ne več ne gre za realni denar, ampak za elektronske prenose – nakazila, ki skačejo iz računa na račun, računalnik transakcijo opravi v delčku sekunde in čez dan gre na milijone takih transakcij – poslov skozi na finančnih trgih, ogromno denrja je tako enostavno izginilo na finančnih trgih, denar ljudi, ki so leta vlagali in varčevali je odplaval po vodi.
————————————————————————————————
O nezavednem sem prebral že toliko različnnih konceptov, da sem se pri sebi vprašal, ali nezavedno sploh obstaja.
Zadnjić slišim zanimiv primer, gre en tip k psihologinji – psihoterapevtki, ker ni mogel dobiti ženske, enostavno mu ni šlo pri ženskah.
Hudič je bil, ker je ta psihoterapevtka bila zelo seksi in tip se je seveda zagledal v njo, na uro mu je računala 50 evrov in imela kar nekaj takih rednih strank.
No ona se je naokoli vozila s športnim avtom, nesrečnik pa še vedno ni bil uspešen priženskah, se veda mu je pihala na dušo, naj še pridno hodi na terapije LOL LOL LOL
Lepo je če deliš