Reply To: Sam svoj terapevt?

Forum Duhovnost Forumi Zdravje in alternativna medicina Sam svoj terapevt? Reply To: Sam svoj terapevt?

tadej pretner
Moderator

ozelot wrote: Ja zna bit da je kej tazga. Jest sicer ko sem bolan čutim predvsem mir. Nič me ne moti in sem ful toleranten na vse kar sicer sovražim na smrt. V takem stanju si precej odpočijem dušco. Sem pa včerej gledal en prispevek na youtube (Abraham ) ki govori o tem kaj doživijo recimo ljudje ki jih žive izkopljejo izpod ruševin. Sami so v svoji realnosti izbrali izkušnjo potresa ker so hoteli zaključiti s tem življenjem. Zaključiti so hoteli podzavestno ker enostavno v življenju se niso znali povezati s tistim kar jim je že prirojena pravica od zdravja, samocenjenja, obilja, in s vsem za kar so prosili tekom življenja..no in obsmrtna izkušnja jih je tako spremenila da so spremenili svoj pristop k življenju in posledično so se lažje povezovali z vsem tem mirom in vsem. Jest sem video tako razumel.

Vprašanje, kaj so hoteli zavestno al pa podzavestno. Ko pride do neke takšne krize, pri kateri je pod vprašajem tvoje življenje, se pač zaveš, kaj je v lajfu resnično pomembno. In to ne le na ravni, o kateri govori pregovor “zdrav človek ima tisoč želja, bolan pa le eno”. Večkrat smo že govorili o čustvenem zorenju, ki po nekaterih avtorjih obsega 9 stopenj. Višje ko si, bolj se zavedaš povezanosti z vsem in vsemi. Neka resnejša življenjska kriza lahko “poskrbi” za drastičen kvalitativni preskok čustvene zrelosti, ki torej v nekaterih primerih lahko spontano zaobide nekatere vmesne faze.
Danes sem na TVju ujel vest, da je z nogometno kariero zaključil francoski nogometaš Abidal. Ravno on je ta kprimer. Bil je nogometaš več vrhunskih klubov, med drugim Barcelone, zaslužil milijone evrov in si v letih brezskrbnosti privoščil vse tisto, kar si privošči večina ljudi, ki ne ve, kam bi z denarjem (kup avtomobilov, vil …). Nato je zbolel za rakom. V času bolezni je poštekal, kaj je v lajfu resnično pomembno – ko je bolezen premagal, je prodal vse avtomobile razen enega, več nepremičnin itd., ter začel financirati bolnice, številne humanitarne projekte in kaj vem kaj še vse.

Lepo je če deliš