Reply To: aktualnosti iz politike/ekonomije

Forum Duhovnost Forumi E-pogovori aktualnosti iz politike/ekonomije Reply To: aktualnosti iz politike/ekonomije

glas
Participant

Dobro če pozabimo da se zaradi mesojedcev gojijo miljardne številke goveda na zemlji..
In seveda miljarde naredijo kar nekaj metana in kupov gnoja in gnojnice in .. … ..

Ta zakon pa bo kaj?
Ogromne farme ne bodo tega občutile saj so ogromne farme in hlevi na ravnem, paše je pa bolj malo in če že ta živina vidi kdaj travo je to ravnina..

In ker sem ravno bil na Pokljuki (ki je dokaj podobna tudi Veliki Planini), je tam živinoreja v dokaj pristni naravni obliki in verjetno je ista že desetletja.. V visokogorju živijo ljude, (kdor še ni od tam odšel), v dokaj tesni odvisnosti od živinoreje, predvsem zaradi sira in mleka, tam zelenjave bolj malo uspeva, mnogo manj kot v dolini.
In tiste kravice tam gori niso po moje krive za onesnaženje, ničesar..
Pa tudi od nekdaj je veljalo, da so pastirji vodili živino v hribe na pašo..

Nova EU modrost potemtakem prepoveduje toraj še zadnji kanček naravne živinoreje,..
Verjetno tam ni profita, ali pa je to ideja kakih globalnih farmerskih monopolov,..

No saj samo še več takih glupih zakonov si želim (če je možno čimprej), da bodo ljudje le do konca popenili in poslali EU tja kamor sodi..

Vglavnem bistvo tega kar bi rad povedal je, da sem se pravkar iz srca nasmejal, ko sem videl sliko, kako bodo v SLO zaposlil spet ene 300 inšpektorjev in še bolj živo sliko tega kako bodo nato na terenu ti inšpektorji kontrolirali naklon govejega izločanja..

Teh tazadnje na novo zaposlenih 200 inšpektorjev ima namreč polne roke dela, da po gozdih lovijo barabune, ki nabirajo gozdne sadeže in seveda tudi kriminalce, ki ob cesti prodajajo borovnice in gobe kostanje in ..

Lepo je če deliš

“Synchronicity is God’s way of remaining anonymous.”