Reply To: aktualnosti iz politike/ekonomije
Forum Duhovnost › Forumi › E-pogovori › aktualnosti iz politike/ekonomije › Reply To: aktualnosti iz politike/ekonomije
13. 10. 2014 ob 18:14
strelka
Participant
V tem se pa midva razlikujeva …ja jaz sem mesojedec , pa z užitkom pojem tud kakšen šnicel.
In niti pod razno se ne čutim kot, da imam dvojno moralo.
Ne ,ne obdavčit ..ne obračat mojih besed, pravim to, da se proizvaja itak preveč mesa …( se ga ne poje tolko…sem prepričana)
in pri takih kmetih prav zato , da se dobi subvencija …
saj tukaj kot jaz vidim ..presneto jim ne gre tako slabo ..da gojijo samo travo pa krave …
Ker lej prvič ga potem pod roke prodajo (kot za lastno porabo) ..pa še subvencijo potegnejo.
Sicer se sedaj tudi sliši …kako so včasih lahko hitro meso prodali po trgovinski ceni …zdaj ga pa mal težje ..ker ga trgovinski centri prodajo še ceneje.
Tolko o teh zgodbicah o idiličnih kmetih pa kako so povezani z naravo pa tako dalje.
In jp ..kakšen tak pol živinorejec ( pomeni pol kmet in pol proletarec)bi bil na ta moj komentar zelo užaljen ..ampak moja slika je taka.
Ne gre tako slabo ..se kar znajde.
Nihče pa ne pomisli kako vse to vpliva na eko sistem …
Tudi včasih so bile krave …pa lepi pašniki barviti , pa veliko čebel …pa kosilo se je le dvakrat na leto, včasih morda trikrat …
zDaj pa kaj? Samo trava suličasta pa nič drugega ..in raste ko nora ( gnojnica) o kakšenih cvetkih ne duha ne sluha …
Skratka …ja , tale dvojna morala EU , pa kratkovidnost Eu …
po eni strani se ukvarjajo kako morajo krave kakcat pod katerim kotom in blazna ekologija …po drugi strani delajo pa ravno obratno ..propagirajo svinarijo
Da pa ne bo vse tako enostransko da so vsi kmetje isti- Niso …so tudi drugačni , ki znajo in ne vidijo le pet metrov pred sabo.
Pa ok …tole lih ni politika al pa tudi .
strelka2014-10-13 18:16:09