Reply To: aktualnosti iz politike/ekonomije
Forum Duhovnost › Forumi › E-pogovori › aktualnosti iz politike/ekonomije › Reply To: aktualnosti iz politike/ekonomije
13. 10. 2014 ob 15:38
strelka
Participant
No jaz sem pa mal drugačnega mnenja …za krave.
Krave so kar močni onesneževalec in iz hribov se pretirano gnojnje steka v podtalnico v dolino ,če ne že v vaški rezervuar za pitno vodo.
In potem je porebna dezinfekcija s klorom.
Ker imam starše v hribih … in vem , da hišam, ki nimajo krav veselo zaračunavajo čiščenje greznic in ker vem koliko krave nalulaljo in nakakajo in kako se fino za moj pojem pretirano gnoji s to gnojnico ( ker se ,
saj tukaj kjer poznam sama in se ne zaračuna nobena obremenitev okolja , ni nobenih predpisov koliko gnojnice se lahko zlije na travnik za travo , da marsikdaj zavoham tudi klor v vodi ko odprem toplo vodo , da me je po taki klorirani vodi že bolel trebuh , se lahko upravičeno bunim zaradi tega.
Kar sem to tudi že omenila inšpektorjem, ko so jemali vzorec vode , da voda smrdi in me po njej boli trebuh ( kljub da ni presegalo vrednosti klora v njej pomeni je bil še v normalnih mejah prisoten v pitni vodi …sem dobila odgovor bolje da je tako kot pa da fašete še kaj drugega zaradi vsebnosti fekalij v njej.
Kar sem to tudi že omenila inšpektorjem, ko so jemali vzorec vode , da voda smrdi in me po njej boli trebuh ( kljub da ni presegalo vrednosti klora v njej pomeni je bil še v normalnih mejah prisoten v pitni vodi …sem dobila odgovor bolje da je tako kot pa da fašete še kaj drugega zaradi vsebnosti fekalij v njej.
V mestu vodo dezificirajo na drug način ne s klorom …ampak za vasi je to prevelik strošek , klor je cenejša varianta.
tako da …dokler bodo kmetje dobivali subvencije za krave ….bo gnojnica v vodi. Ker se pač pretirava s gojenjem le teh…kako se pa potem meso porabi za lastno uporabo je pa druga zgodba .
Da ne govorim , da včasih kjer sem nabirala zdravilne rožce sploh ne rastejo več ..ampak raste le regrat…. Razen še po kakšnih obronkih še …
vem pa za primere pri nas kjer je sploh prepovedano gnojiti z gnojnico. Zgleda da imamo tudi pri nas eno veliko zbrko okoli tega.
Mislim da Haloze ..pač štajerski konec…tukaj ni dovoljeno špricat z gnojnico.
strelka2014-10-13 15:40:48