Reply To: PROCES PRISOTNOSTI
Forum Duhovnost › Forumi › Zdravje in alternativna medicina › PROCES PRISOTNOSTI › Reply To: PROCES PRISOTNOSTI
Robert Zupančič wrote:
Sposobnost ozemljevanja je odvisno od pretočnosti prve čakre, moči eteričnega telesa in zdravja vranice. Blokade na ravni prve čakre nastanejo v klavnem v obdobju, ko smo kognitivno še bolj kravji perje…
Prva čakra, ki se nanaša na našo sposobnost upravljanja z materialnim svetom po mojih ugotovitvah niti ni tako problematična, ker z materialnim svetom zna “upravljati” skoraj vsak, ker je že od otroštva usmerjen v to nalogo, bolj pa pri slikanju avre opažam težave s 5., 6. in 7. čakro. S peto verjetno zato, ker je povezana tudi z delovanjem ščitnice, ki prva “kasira” psihosomatski stres, s preostalima dvema pa zaradi očitnega razloga, t.j. nedelovanja na duhovnem področju.
–> To je še najmanjši problem… Pomembnejše je, kakšne občutke imaš glede sebe v podzavesti, kako se sprejemaš, svojo družino okolico, ali se počutiš varnega, ali imaš kakšne travme, za katere sploh ne veš…. In tudi na kakšen način (s koliko zavesti) upravljaš z materialnim svetom.
Sabina wrote:
Sama se namreč že nekaj časa pripravljam oz. bolj si prigovarjam, naj grem skozi 10 tedenski proces… pa imam občutek, da ne bi bilo tako efektivno..
Menim da gre tu za klasične odpore lažnega Jaza, ker ve, da gre tokrat “za res” in bo s procesom povezanega dihanja “hudič prenehal jemati šalo”, zato pa te odvrača od tega in poskuša preusmeriti v manj pomembne in manj učinkovite metode…
Kar potrebuješ je predvsem trdna volja in prenehanje odlašanja. Jasno, da bi potrebovala nekoga, ki bi te ves čas spodbujal, vendar pa je to precej nepraktično, zato bi morda prav prišla hipnoza, na osnovi katere bi se sama spodbujala in pridobila dovolj trdne volje, da sploh začneš… Od tam pa je precej lažje, čeprav pozneje sledi še potreba po vztrajanju, saj te nekje na polovici procesa začne kar precej “lomiti” in je težnja po odnehanju na vrhuncu…
–> To bo najbrž kar držalo ja… Čeprav sem še vedno mnenja, da je fajn, da maš osnovne stvari pošlihtane, konkretno pri meni, vsak dan redno bi lahko delala npr. chi gong oz.vaje za sproščanje in prizemljevanje. Ker ne moreš z glavo polno skrbi in zakrčenim telesom efektivno povezano dihati?
V bistvu se je treba samo odločiti (samo želja ne pomaga)….
Kakšna hipnoza konkretno bi mi prišla prav?
ROBERT ZUPANČIČ