Reply To: Razsvetljenje
Forum Duhovnost › Forumi › Duhovna rast › Razsvetljenje › Reply To: Razsvetljenje
strelka wrote:
torej se ne ve , saj men tud ni jasno tole ..
SE mi pa zdi zanimiv primer ….
torej je tole le odgovor kaj je z človekovim umom kolko je zavesten, ki daje taka vprašanja ..
Drugače se s takimi zadevami ne ukvarja ..
Se pa strinjam um deluje v enih določenih okvirjih…in da se marsikaj ne da spravit v te okvirje …
in je potem najlažje reči ..jp telovadba možganov ,manj zavestnosti je v tebi , če bi jo imel več tega ne bi spraševal
Ve se koliko se ve, recimo fajn je tudi se prepustiti potovanju.. Če želiš skozi vse vedeti, se boš omejil v določen frekvenčni spekter ”dušnega potovanja”.. In recimo če želiš kdaj biti odprt za spontane izlete tudi izven tega, ne smeš sam sebe skozi držati v frekvenčnem območju kjer imaš možnost dostopanja do vseh odgovorov o vsemu.. Sicer je to zelo privlačno in si lahko izgradiš tudi zelo dobro duhovno osebnost in lahko postaneš tudi poplaren, saj si vir vseh odgovorov..
Drugače če um ima potrebo po ”takih vprašanjih” to je itak znak da ima duša duhovne potrebe, (telo, čustva, um, …) so vbistvu le fizične manifestacije (telesa) duše.. Duša sama se na tej ravni ne utelesi na način, da bi bila to kar je, se sebe le kaže skozi približke, skozi ta njena telesa-oblike manifestacij v raznih oblikah bivanja..
Sem pa omenil v prejšnjem postu različne ravni zavestnosti.. Kar pomeni, da eno je, da te sploh to zanima, drugo pa je ko imaš dostop do vseh odgovorov in poskušaš se recimo že odlepiti od tovrstnega ”zanimanja”, da lahko potuješ še kje drugje..
strelka wrote: Glede vesti …
vest sprožajo neka pravila -zapovedi…( ki so lahko ponotranjene al pa niso) .
Vest kot sem že omenil meni predstavlja moderno spačenko ali pomenko, ki je bila izumljena zaradi življenja človeštva izven zavestnosti.. In so izumili pač neki set pravil, ki so nadomestila zavestnost, kjer instantno čutiš kar je prav narediti in kaj ne!
Kot podobno, če recimo opazuješ razvoj civilizacije skozi sveto pismo.. Najprej ima židovski narod par tisoč božjih pravil, od kaj jesti, kje jesti, kako in kje se umivati, kaj in kako govoriti, s kom, kako,… Nato na eni točki pride do evolucije in na konci preko mojzesa samo še do 10 zapovedi, ki zapovedo bistvo, vse ostalo postane kot samoumevno, oziroma se pričakuje, da je zavest ljudi dovolj velika, da lahko iz občutka do sebe in soljudi (zavestnosti) skrbijo dovolj za svojo higieno, način prehranjevanja ipd.. Kasneje Jezus evolvira 10 zapovedi v le še eno, saj v sebi utelesi Ljubezen ali Boga, in le zapove, da deluj iz Ljubezni..
Saj to je dovolj da izpolnjuješ vse ”zapovedi”..
Oziroma jih tako komaj začneš v polnosti izpolnjevati.. prej si jih namreč z strogim sledenjem pravilom velikokrat tudi teptal..
Zatorej jaz tudi pravim da vesti ni, je le popačenka, umetna začasna tvorba ali spačena vizija pravičnosti, ki so ji poskušali ljudje slediti, dokler pač niso bili sposobni vstopati v pravo pravcato in pristno zavestnost.. Zavestnost toraj kot kvaliteta, ki ima lahko tako globoko kvaliteto, da jo lahko razvijaš vso življenje ali vsa življenja,..
Stopnja zavestnosti se kaže tudi po nekih posvečenjih (kar je naravni kozmični proces) in ta posvečenja opisujejo tudi zgodbo, ki nakazuje na stopnjo razsvetljenja nekega bitja..
“Synchronicity is God’s way of remaining anonymous.”