Reply To: Razsvetljenje

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Razsvetljenje Reply To: Razsvetljenje

glas
Participant

strelka wrote: Če sem pa že omenila tistega morilca tam gor ….pa recmo ali on lahko mori tukaj in sedaj.
Če je tukaj in sedaj to da se zaveda svojih dejanj …potem najbrž že …
o tem  sem govorila …tud če mori zavestno se zaveda, kaj dela  pa pomoje.še ne pomeni da s tem ne ustvarja karme.
in če si prisoten tukaj in sedaj ..a to pomeni da lahko počneš kar se ti zljubi

Če govoriš o zavestnosti le kot o teoriji, potem nastane mnogo vprašanj, ki pač rastejo kot gobe na dežju v rodovitni domišljiji..
Zavestnost ima pa drugače tudi različne stopnje globine,..
Če si kdaj za sekundo bil zavesten, še to ne pomeni da si v tem izvedenc recimo,..
Če pa je zavestnost recimo tvoj način življneja, potem pa do takih vprašanj ne prihaja ponavadi.. Ker taka vprašanja se ponavadi gre um, ki mu je dolgčas,.. in v bitju, ki goji tak um ponavadi manjka zavestnosti..

strelka wrote:
Eh tega pa jaz ne štekam …
in sicer , a morilec ne umori nekoga lahko zavestno ..brez vesti …
jaz ne verjamem da nekdo , ki ubija brez vesti zavestno, ne ustvarja karmo

Za foro poglejmo izjave..
zavestno ..brez vesti
zavest(en) ..in seveda.. brez (za)vesti
Če pozabimo napačne civilizacijske razlage kaj pomeni ”vest” in če to besedo razumemo kot to kar je in iz česa je v originalu njaverjetneje izšla, je to pač zavest ali zavestnost..
Toraj odgovor bi ob pravilnem (izvornem) razumevanju besed lahko bil:
Ne, ne moreš umoriti brez vesti, če si zavesten!
Saj če si zavesten imaš seveda vest!

Če si pa recimo razsvetljen pa je težko narediti komurkoli karkoli ”slabega”, saj vse (bez nekega karmičnega zamika), skoraj instantno delaš sebi, oziroma vsaj v polnosti čutiš, (posledico svojega dejanja) in kar čuti tvoj soudeleženec življenja..

Lepo je če deliš

“Synchronicity is God’s way of remaining anonymous.”