Reply To: Česa nas učijo naši otroci

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Česa nas učijo naši otroci Reply To: Česa nas učijo naši otroci

ANA
Član

Prav komično je brat te vaše poste…toliko družbeno-religioznih stereotipov je v njih.

Naslov te teme je zgrešen…Tiste, ki ste ustvarile-rodile novo življenje…bi se same pri sebi morale vprašati…ZAKAJ…zakaj ste se odločile, da boste rodile novo življenje…???…predvidevam…da vam je odgovor na to vprašanje zelo jasen…ali pa se motim…verjetno se…iz ženskih ust…še nisem slišal…jasnega odgovora na to vprašanje.

Ma na to je dejansko težko odgovorit…bi rekla, da prvotno se za otroka odločiš, ker pač čutiš, ( vsaj pri meni je bilo tako ) da tako mora bit. Če se dva razumeta, imata rada je prijetno, da to simbiozo nadgradiš še z eno češnjico na vrhu smetanice. Ma ne vem….meni bi nekaj manjkalo, če ne bi imela mojga čmrlja….neki ti manjka…k da si kozarec, ki si napol poln…ko pa imaš dete, si popoln….to je tak dar…da lahko ustvariš novo življenje…ga vodiš, dokler moraš…ga imaš brezpogojno rad…se z njim veseliš in žalostiš…

Torej imam pa tudi jaz eno vprašanje:

duda….čmrlj ima 4 leta…okolica se zgraža…ja kako pa da iam še dudo…joj to se pe na spodobi…to je narobe…
Do danes sem že velikokrat dobila potrditev, da moraš VEDNO poslušati svoj notranji glas, glas mamice…ker mamice najbolje vemo, kaj in kako čuti naš otroček…pa naj drugi rečejo kakrkoli…bo scrklan…bo tak in tak…
Torej, vzeli smo mu dudo (bolj na prigovarjanje okolice)….moj fantek ve, zakaj je moral dat dudo stran….vidim, da razume, čeprav mu jestrašno hudo…in čutim, da v sebi zadržuje čustva…vidim po učkah…in bi mu jo najraje dala nazaj….ne da mi miru, pri srčku mi govori, zakaj bi mu tako zgodaj vzela otroški svet (ker on se je dejansko potopil v svoj svet blaženosti, ko je imel dudo, zdaj tega ni več), že tako mora prehitro odrasti… postal je tudi jezen na vse ….čeprav on razume in ve zakaj MORA biti tako….

Zdaj pa dragi moji….pustmo stereoptipe….naj vztrajam brez dud in pustim, da bo potisnil bolečino globoko vase in “pozabil”….ali naj mu pustim še tisto malo otroštva, ki bo še tako prehitro minilo…

lp
ANA2010-04-26 11:02:17

Lepo je če deliš