Reply To: Zhan Zhuang
Forum Duhovnost › Forumi › Duhovna rast › Zhan Zhuang › Reply To: Zhan Zhuang
strelka wrote:
Torej kaj se dejansko dogaja pri tej vaji ?…je moje kravavenje bilo zaradi napora al zaradi kaj vem da se je sakralna čakra začela preveč odpirat …oz. kaj bi to bilo?
O podobnih stvareh smo se v eni temi že menili. Ponavadi gre za ponovitev problema, ki je bil že zdravljen z zdravili (nujno pa ni). Bolezen/krvavenje … je ena od oblik procesiranja bolečinskih teles, ki se v telesu sproži spontano. Zdravila običajno to procesiranje prekinejo – simptoma ni več, bolečinsko telo pa ostane. Pri vadbi se ta način spontanega procesiranja lahko spet pojavi (tudi pri povezanem dihanju, pitju gline in še kje). Ni pa nujno, da gre za simptom, ki ga je človek že kdaj zdravil. Meni se je v obdobju najbolj intenzivne vaje Zhan Zhuanga zgodilo nekaj prav dramatičnega – okoli popka mi e nastal temno rdeč flek, premera vsaj 12 cm. Totalno sem se usral in celo razmišljal o obisku zdravnika. A seveda nisem šel, ampak sem še bolj intenzivno vadil naprej, tako da je vse skupaj popolnoma izginilo v štirih-petih dneh.
Saby wrote:
Torej načeloma vsake energijske vaje (npr. magične kretnje, tai
chi….) pripomorejo k odpravljanju bolečinskih teles. Pač vse, kar
pripomore k uravnovešanju energije v telesu… še posebej pa vaje
za držo, moč, ravnotežje… (joga) Oz. najprej sproščanje in
prizemljevanje… Dihalne tehnike.
+sočasno dovolj vode, primerna
prehrana, spanje, ipd.
Malo bolj konkretno odpravljanje
bolečinskih teles pa s pomočjo povezanega dihanja in zz…
Vse, odvisno le, kako globoko seže katera od metod in kako pogosto/intenzivno jo vadiš – sploh če v redno dnevno rutino uvedeš tudi hara dihanje in zadrževanje zavestnosti v hari.Za nekatere “probleme” je tudi dolgoletna vadba joge ali taj chija, dva do trikrat tedensko, seveda premalo. Energijski pretoki vplivajo na količino biofotonov v avri, ta pa je ključna v procesu samozdravljenja (na tej ravni biofotoni “popravljajo” celične okvare).
Saby wrote:
Ne vem, ali poznate TRE-trauma releasing technique… pomoje zna
bit tut kar efektivno, ker se dejansko cel treseš:
http://www.youtube.com/watch?v=27VgK0LrR3Q
Zelo na hitro sem pogledal (s preskakovanjem). Se mi zdi, da tresenje tu forsiraš. Seveda so boljše metode, pri katerih pride do spontanega tresenja.
Saby wrote:
—->
ali ni vse skupaj podobno tai chiju? (razen znižane poze)
Ni
mi čist jasno, kako lahko zaradi dotoka energije kar razpadejo
bolečinska telesa?
Pri tai chiju neke gibe le izvajaš, tu pa ne.
Ne gre le za dotok energije – ključna je tudi prisotnost, pri kateri opaziš, kateri del telesa je “zadel” krč in tja z umom/koncentracijo vrineš sproščenost. Nekatere druge poze pa energijo v telesu tudi specifično usmerjajo – imaš recimo pozo za distribucijo energije po telesu, za posamezen organ …
Saby wrote:
—>
Kako to izgleda, če ne moreš ozemljiti sproščene čustvene
energije?
To boš našla v knjigi Integrirana osebnost (VII./1./1., podpoglavje Možne težave in spremljajoči pojavi)
Saby wrote:
Aja, še tole sem pozabla v prejšnjem postu napisat: pomoje da
tudi zelo pripomore Oshojeva (ja pač, spet ta Osho ane
) dinamična
meditacija, ko v prvi fazi kaotično dihaš, v drugi fazi se ti pa
odpili, lahko pač izraziš kar hočeš, s telesom, opletaš, boksaš,
kričiš na vse grlo, jokaš…..
Bom
kar kopirala pa prilepla spodaj:
Predolga je za vsakodnevno rutino, pa še zaradi faze forsirane katarze je ne moreš izvajati recimo v stanovanju.
Sicer poznam, le da v zadnji fazi mi nismo izvajali plesa, ampak ležali kot snete motike.