Reply To: Česa nas učijo naši otroci
Forum Duhovnost › Forumi › Duhovna rast › Česa nas učijo naši otroci › Reply To: Česa nas učijo naši otroci
Zanimivo sporočilo, ki sem ga dobil pred okoli 10. leti “…zakaj se jeziš na mamo…ali si se kdaj vprašal kakšno življenje je imela….če je sama izkusila ljubezen…kako naj ti pokaže kaj je Ljubezen, če še sama ne ve kaj je to…”. No ja, bilo je nekaj v tem stilu…mi je pa dal za mislit….
Najprej se morajo starši naučit človeških vrednot, da lahko to pokažejo otrokom. Lahko so pa otroki že toliko duhovno zavestni, da oni učijo starše, ampak takih je bolj malo. Skratka treba je vzet knjigice, ki opisujejo te zadevce….Sem enkrat samo nekaj prelistal neko knjigico o tem kao za starše….pa sem se res zamislil…whatever…na starše sem začel gledat na čisto drugačen način…rezultat- odnosi niso bili še nikoli boljši…
VZGOJA IN IZOBRAŽEVANJE V DUHU ČLOVEŠKIH VREDNOT
“Današnje izobraževanje razvija intelektualne sposobnosti, nikakor pa ne razvija dobrih lastnosti človeka. Kakšno vrednost ima pridobivanje vsega znanja sveta, če ni značaja? Znanje se je povečalo, ob tem pa so narasle človekove želje. Posledica tega je, da je človek junak v besedah, v dejanjih pa je niče.
Izobraževanje je potrebno zato, da se spremeni srce. Dandanes je človek ponosen
na svoje majhno znanje o pojavnem svetu in se hvali, da ve vse o vesolju. Pravo znanje pa je tisto, ki prinaša harmonijo in spajanje znanosti na eni strani ter duhovnosti in etike na drugi. Človek mora torej najprej odkriti pravo vrednost izobraževanja.”
Iz govora Sathya Sai Babe o človeških vrednotah
“Cilj izobraževanja je značaj.
Cilj znanja je ljubezen.
Naš življenski cilj ni, da postanemo boljši od drugih, temveč da prekosimo sami sebe.”