Reply To: Opazovalec in svet

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Opazovalec in svet Reply To: Opazovalec in svet

snowcat :)
Participant

tadej pretner wrote:

Kaj se je takrat zgodilo na energetskem nivoju ?? Pozornost usmerjena
navzven in energija meni nazaj ??

Več stvari je lahko. Ko si zadet ali orenk nabasan, je zavestnost kdo ve kje – običajno v kakšnih poljih podzavesti. Ampak ko se začneš zavedati, da fizično ne funkcioniraš, te ponavadi rata malce strah. Opaziš recimo kakšne neprpavilnosti v telesu (recimo povečan srčni utrip) in ko ga opaziš, te začne to skrbeti in težava se poglobi.
Z osredotočenjem enostavno fokusiraš zavestnost na nekaj drugega in to narediš hote. Ko tako šteješ in se gledaš, ne gre le za štetje, ampak za to, da zavestnost, ki jo premoreš, spraviš v telo. In to je rešitev. Tudi jaz sem že uporabil podobno foro, le da sem štel z globokim in zbranim vdihom in izdihom. Po mojem je to boljše, kot tvoj patentWink

Nekako se mi je zložilo par puzlov in tisto s odprtimi očmi in zavest v telesu postaja resno zanimiv topik. Puzli so pa sledeči:
– stranišče, štetje in ogledalo (popolnoma spontana rešitev, brez predhodnega znanja)
– preden sem rodila, mi je prijateljica svetovala, da pri porodu, naj si izberem neko točko, v to točko naj bulim in pač diham in mirujem pač glede na popadke
– enkrat sem bila zraven moškega, ki se je ponesrečil (glava) in čakali smo medike, ves čas sem ga gledala in spodbujala na vse mogoče načine, da me gleda nazaj (nekako sem vedela, da to mora biti tako) – je prišel reševalec in prvo me je vprašal ali je bil prisoten ves čas, sem rekla, da to ne vem, ampak, da me je gledal ves čas. Je pokimal. Je rekla njegova žena kasneje, da takoj, ko so ga ložili na nosila je izgubil zavest in so ga morali v avtu oživljati. Sklepam, da je izgubil očni kontakt in s tem zavest.
– Kakar sem pod velikim stresom, pričnem pripirati oči, ampak ne zapiram jih popolnoma in gledam v tla.
– Kadar ima otrok vročino ali migreno se pazi, da gleda (ima odprte oči)
– Tibetanski menihi pri meditaciji imajo odprte oči
– Tao vaje – odprte oči
– Domančič je vztrajal, da ima zdravilec odprte oči
– Meditacije – zid – odprte oči
– Joga – odprte oči
– Ali obstajajo ikone, kjer bi svetnik imel ZAPRTE oči ??
– Brisanje vortexov – odprte oči (,,gledajo,, steber)
– Donna Eden – glajenje meridian, energetska medicina na splošno – odprte oči
– Kraniosakralna terapija – oči odprte

Zaprte oči:
– Reiki
– Eft
– Ho-onopono
– Osho meditacije
– Holotropno dihanje
– Axis mundi (povezovanje) – tudi Zeland
– Grabovoj
– Mala velika orbita kroženje
– Vse meditacije povezane s vizualizacijo (ali ciljev ali notranjega sveta ali pač….)
– Vse meditacije usmerjene na sproščanje telesa
– Vse meditacije na čakre, ….

Zdaj še povleči kakšen zaključek…. ……za ta trenutek ……

snowcat

Lepo je če deliš