Reply To: PROCES PRISOTNOSTI

Forum Duhovnost Forumi Zdravje in alternativna medicina PROCES PRISOTNOSTI Reply To: PROCES PRISOTNOSTI

snowcat :)
Participant

Zdaj sem pogledala tisto video ,,motivacija,, v ,,marjetkah,, in se spomnila, da sem imela namen napisat par besed v ,,proces prisotnosti,,

Pokrovček, ki je iz jekla energetskih blokad. To pomeni, da zelo počasna, sicer ves čas v gibanju in hitra, ampak dejansko zelo počasna……

Po kar nekaj času sem se vrnila k ,,procesu prisotnosti,, ….kadar sem se pričela zavedati tistega krogca gibanje_počasnost sem dala pozornost na sam potek mojega procesa in sem opazila, da ,,garam,, da nekako ,,delam,, da celo telo je napeto in da ,,gara,,. Ok, si rečem, lepo in počasi. Fokus na pospešenem globokem dihanju in naj telo diha SAMO, tisti del telesa, ki je potreben za dihanje in naj diha SPONTANO. Zavestno je samo TEMPO……Je bilo prav fascinantno opazovati, kako telo ,,gara,, kako se ,,napenja,, kako je aktivno pri vsaki priliki. Kako je tisto garanje naravno in kako je mirovanje mučno. Dejansko moram večkrat v teh 15ti minutah zavestno sproščati telo. Trzanje mišic je že posledica procesa in je spontano, ne nadzorovano. To je ok.

Mogoče še čisto informativno – od pričetka manuelne terapije, ki sem obiskovala (skupaj 7 obiskov) se je pojavila fascinantna zadeva in to je srbenje glave in vratu. Marja kako zna glava in vrat srbet. In kako paše to fajn zmasirat. Jaz to povezujem s ,,odpiranjem,, kanalov in rež na glavi in vratu in pač se dogaja prav na fizičnem nivoju. Krasno. Zanimivo bo, kaj se bo zgodilo, če nič ne naredim in samo opazujem, zato ker masiranje je ponovno aktivnost, delovanje, garanje, …..

snowcat

Lepo je če deliš