Reply To: moj vrt

Forum Duhovnost Forumi Zdrava prehrana moj vrt Reply To: moj vrt

tadej pretner
Moderator

Amedea wrote:

Aja, Tadej – omenjaš kremenovo moko. Kako pa bi učinkovalo zalivanje z vodo, v kateri se je recimo namakal kristal kamene strele? Ali pa bi ga bilo potrebno prej programirati?

Učinek bi bil dober, verjetno pa ne enak. Zakaj kremenova moka?
Pred nekaj leti, ko sem se odločil, da se za stalno preselim v Radeče, se je pojavil problem ogrevanja pozimi. V centralnem delu brloga sem imel eno peč, ki je lepo grela, dokler si nalagal, potem pa se je hitro ohladilo. In sem “odkril”, da en moj znanec, ki je sicer malce posebneža, dela unikatne kamiine in zna rešiti tudi takšne probleme. Zmenila sva se in peč mi je obzidal z naravnim kamenjem, ki akumulira toploto, no in glede na to, da je to delal tri dni in bil medtem pri meni, je opazil, da je za področje, kjer živim, značilno to, da so razstline zelo visoke, plodovi pa drobni. Ker se je v Avstriji pri nekom učil biodinamike, je takoj rekel, da je temu tako zato, ker je v zemlji premalo kremena.
Med Moravčami in smerjo Vače je ena firma, ki dela kremenovo moko. Kar ob cesti so gromozanski kupi kremenove moke. Zapeljal sem se tja, vprašal, če smem napolniti nekaj veder z njo, rekli so da ja in to je to.

Lepo je če deliš