Reply To: moj vrt
Forum Duhovnost › Forumi › Zdrava prehrana › moj vrt › Reply To: moj vrt
5. 8. 2014 ob 17:24
strelka
Participant
zračno puško bi pa jaz prepovedala….ker pred kratkim sem srečala enga nadobudneža ..s svojim lovskim pesom no en tak majhen je bil po moje jazbečar ..kako je želel strelat mislim da na žolno …ampak me je opazil …zgleda da sem že na daleč dala znamenje ..sam probi …, bodo posledice..
so drugi načini …kaj vem ograja …
konckoncev pa …če se prostor oži ..potem se živali tudi približujejo hišam …
Skratka ..ne odobravam takega načina …
se pa tud sama imela bližnje srečanje s srno …no srnjakem*divjadjo , pa jazbecem pa lisico …pa celo z gamsi slednje na področju kjer jih ponavadi sploh ni … par metrov stran od mene ..še mal pa bi se lahko podali roko …
gamse sem tako presenetila ..da smo se nekaj časa kar gledali ..ne vem kdo je bil bolj začuden ...
no jaz vsekakor , ker ko sem pripovedovala kje sem to srečala čist blizu civilizacjie – vasi in to sredi poletja ( pozimi bi bilo bolj logično)..so vsi rekli da sem vidla gamsovke..koze taka vrsta …
ampak niso bile koze sosedove, bili so bili kar gamsi ..
in začudo te živali so tako ponosne …da ne moreš verjet …totalno nasprotje srnajdi…
jaz sem se potem umaknila …ampak sem jih pa sledia.. morda sem jim bila celo semafor..ker so se obrnili ..in so ubrali pravo smer ..to je proti hribom -planini..ne proti vasi …
Imajo svojo šefico vodnico, ki jih vodi ..in kamor gre potem ji ostali sledijo ..vedno pa hodijo drug za drugim
mimo grede …če se že omenja živali
jazbec npr …ta je pa tako glasen ..da ga ne moreš falit …in blazno agresiven …se je poganal v psa …ampak je pes mal bolj gibčen ..skratka jazbec je neustaršen in hud , lomasti in potem še ko teče brunda in se jezi …
je pa prišla tud cela familija …v staršev sadovnjak ..pod hruško …tud ne moreš verjet …
skratka jaz osebno v tem uživam , v takih prizorih ..
prav tako veverice ….dokler nisem ugotovile da te žverce spomladi lahko naredijo spet tolko škode v sadovnjaku ..saj so jim poslatice ..prav popki cvetja sadnega drevja
na njivi pa lahko naredi veliko škode jazbec…ker rije ..ampak ne z namenom da dela škodo ..ampak ker išče bramorje ..npr. bramor jim je poslastica …
srnje pa ja če je že šansa ..se rade privoščijo fižol pa radič ..sploh srčki , pa listje od rdeče pese …
po moje jim je to tako ..kot nam čokolada ..večini
skratka …se bo treba na to kar navadit ..na ene druge …in se temu prilagodit …
pač najdet zaščito, tako za vse ok …
strelka2014-08-05 17:27:08