Reply To: Nova knjiga

Sabina
Participant

janko wrote:

Bom še jaz poskusilLOL:

Enkrat sem že nekje napisal, da je zame najboljša definicija ljubezni “težnja po zedinjenju na vseh ravneh”. Z univerzalno energijo eterične ravni smo vsi povezani, zato ji marsikdo pravi ljubezen. Zdaj pa k tvojemu vprašanju – majhen otrok to povezanost čuti, potem pa jo prek identifikacij, zlasti zavedanja, da je individualno bitje, izgubi. Potreba za to povezanostjo pa v njem ves čas tli, zato jo išče tako, da se “navezuje” na posamezne ljudi in išče njihovo naklonjenost/ljubezen.

Za kaj pri vsem skupaj gre?

Če o ljubezni razmišljamo kot o zavedanju splošne povezanosti, jo lahko živimo le tako, da se čim bolj povezujemo z eterično energijo (odpiranje čaker, vnos energije prek hare …). Če tako ravnamo, bo torej spontano prišlo do teh občutkov, vse skupaj pa ni vezano na nobena pričakovanja.
Ko pa od nekoga, recimo osebe nasprotnega spola ljubezen “zahtevaš”, gre običajno za dve stvari:

Skratka, bolj ali manj drži tudi to, da si kvalitetne veze sposoben šele takrat, ko si lahko tudi sam, ko občutka celovitosti ne iščeš več izven sebe. Šele takrat lahko govorimo o tem, da te nekdo pritegne na osnovi resonance.

sem prebral tole…
in ne bom komentiru spljoh.
še najbl ste me razpizdli, ko omenjate male otroke…. kot, da bi kdo res vedel, kaj se njim dogaja…

ampak tisto poboldano, ko sem bral, mi je padlo v oči in sem se spomnil, da sem nedolgo nazaj gledal en filmček… in sem dobil filing, da ta filmček priporočim tudi vam. point filmčka je moč zelo povezati s temo tele vaše debate.
sam pa mislim, da nas res prevečkrat zanese (sklepam po sebi) in preveliko pomembnost dajemo tistemu, kako smo vsi eno… pozabljamo pa…
ma poglejte tale moojijev odgovor… od 25 minute filmčka naprej…
http://https://www.youtube.com/watch?v=VRS3m0ZDkxU

sej…
mislim, da si ti tut ujel point…
ampak useen bi ta filmček priporočal pogledat…

Ko kliknem na link filmčka mi odpre ‘Stan ni na voljo’ :(
Še komu ne dela?
Lepo je če deliš