Reply To: JING in jin / jang energija

Forum Duhovnost Forumi Zdravje in alternativna medicina JING in jin / jang energija Reply To: JING in jin / jang energija

tadej pretner
Moderator

janko wrote:
ja samo…
sej tut vsa kemija, če jo dosti razčleniš, je sestavljena samo iz naravnih elementov.
ničesar nenaravnega enostavno ni.
zdej mislim na fizične snovi.

da pa umetno ne znamo sestaviti nečesa tako učinkovitega, kot to naredi narava sama,
pa je pomoje kiks samo v postopkih.

mešamo, miksamo, kuhamo in zraven zmerjamo in pizdimo…
narava pa to dela spontano, nenasilno, potrpežljivo…

pomoje je tuki keč…

Vezano na moj prejšnji post – vse skupaj se da razložiti tudi na nekoliko bolj mističen način. V prejšnjem postu sem recimo omenil, da se morda prek rastlin povežemo tudi s kakšnimi informacijami, ki jih v rastlini sami ni. No, ezoterična razlaga bi bila lahko takšnale:

– Kar se tiče človeka, je vzročna sfera astralno telo, ki je polno naše blokirane energije, ki potem usmerja naša življenja in zdravje. Rastline pa po klasični ezoteriki astralnega telesa nimajo – le fizično in eterično. Funkcijo vzročnosti pri njih opravljajo astralna bitja, ki jih nekateri imenujejo vile, škrati, deve rastlin … V razvoj nekaterih rastlin jih je vključeno več, v razvoj/rast/lastnosti drugih pa manj. Načeloma naj bi bilo takole – manj astralnih bitij “skrbi” za določeno rastlino, hitreje raste in bolj je ničvredna (recimo plevel). So pa tudi izjeme, do katerih pride na osnovi mreže medsebojne povezanosti (npr. gobe – rastejo zelo hitro, a niso prav nič “brezvezne”). Po tej teoriji bi bilo torej možno, da se v proces zdravljenja z rastlinami vključijo astralna bitja rastlin, a tudi pri tem se mi zdi logično, da to poteka intenzivneje, kadar uporabiš samo rastlino kot takrat, ko so njeni deli zmešani skupaj z kdo ve čem, v nekakšni kapsuli.

Lepo je če deliš