Reply To: zvenenje v ušesih
Forum Duhovnost › Forumi › Zdravje in alternativna medicina › zvenenje v ušesih › Reply To: zvenenje v ušesih
Sabina wrote: Tadej,
meni pa že kakšni 2 leti šumi v ušesih, in me zanima, kaj lahko naredim sama. Baje da so ušesa povezana z ledvicami, te pa s strahom.Sem bla pri zdravniku (orl), sluh popolnoma ok, vse ok, pregledal so mi tut vratne žile-bp, skratka dohtarji niso nč ugotovil tazga…Kot otrok nisem mela nikol vnetih ušes, glavobolov nimam pogosto, če že, niso močni…Je pa res, da dosti poslušam muziko prek slušalk…. ampak to nima take veze pomoje…
Ja, “stanje” ušes je povezano z ledvicami, ampak tole poslušanje mjuze prek slušalk je sumljivo, saj naj bi bilo vzrok najmanj 25% primerov šumenja v ušesih. Če tovrstno izpostavljanje ušes “hrupu” traja in traja, lahko motnja postane nepopravljiva.
Drgač pa – pri ledvicah ne gre le za strahove, ampak nasploh za stik z energijo zemlje. In to na nek način vedo tud dohtarji, saj šumenje v ušesih pogostokrat povezujejo z depresijo. Kdo je depresiven? Tisti, ki nima dobrega stika z zemljo. Če ga imaš, stresorji stečejo skozi telo v zemljo (jih ozemljiš), če je povezava z zemljo slaba, pa se valjajo po tebi. Če vzrok ni glasba prek slušalk, bo šumenje najverjetneje minilo, če boš začela povezano dihati, kar avtomatično krepi ozemljitev. Jaz sem imel recimo en drug štos – po mamini strani je v familiji, da se nam mašijo ušesa z ušesnim maslom. Včasih sem cca 1 x letno hodil na čiščenje k dohtarju, potem sem si jih z eno veliko injekcijo čistil sam, po povezanem dihanju pa teh problemov ni več. Res pa je, da sem izvajal tudi ene mal bolj spešl vaje za ledvice, ki pa tudi bazirajo na povezanem dihanju.