Reply To: Sam svoj terapevt?

Forum Duhovnost Forumi Zdravje in alternativna medicina Sam svoj terapevt? Reply To: Sam svoj terapevt?

tadej pretner
Moderator

ozelot wrote: Kaj je narobe z ljudmi ki zjutraj enostavno ne morejo zalaufat? Danes mi je ena punca rekla da mora vstati ob 4h da pride delat za ob 7h pa ima blizu do službe. Rabi precej dolgo da pride k sebi. Sam se spomnim da ko sem bil še mladič sem tudi rabil 2-3 ure sedet na miru in gledat nikamor da sem se zares zbudil. Potem je to enkrat minilo. Kaj je vzrok?

Na grobo lahko utrujenost popredalčkamo na dva dela:

– Fizična utrujenost in mentalno čustvena topost, ki traja skozi ves dan; najpogostejši vzroki: zakisanost, spanje na slabem mestu, preveliko obremenjevanje z vsakdanjimi problemi, zaradi česar v fazi spanja ne dosežemo vsaj tri REM oziroma theta faze – takrat namreč zavestnost odpizdi iz telesa, telo pa se poveže z zemeljsko energijo in se obnavlja, Če tega ni …

– Kadar pa se gre zgolj za jutranjo utrujenost, čez dan pa je vse o.k., pa je, če se ne motim, najpogostejši vzrok v navezi ledvica- ščitnica. Točno bi sicer moral preveriti v gradivu iz TKM, sam zdi se mi da pri eni motnji ledvic, ki je povezana tudi z dehidracijo, ta napaka “odraža” na delovanju ščitnice, ki začne proizvajati premalo tiroksina in najpogostejši spremni znak je pač jutranja utrujenost. Ampak delovanje ledvic je vedno povezano z ozemljitvijo, tako da deluje folk s tovrtnimi problemi ponavadi preveč v mentalu, veliko razmišlja o problemih ipd. S tem onemogoči šesti čakri, da bi pravilno krmilila delovanje prve, ki je seveda povezana z zdravjem ledvic in aktivnostjo nadledvične žleze. V glavnem, bolj ali manj sem ziher, da gre v primarni fazi za motnjo ledvičnega chija.

Lepo je če deliš