Reply To: OSHO
Forum Duhovnost › Forumi › Duhovna rast › OSHO › Reply To: OSHO
Nataša wrote: Pri meni je glede Oshota tako. Čeprav me njegove knjige navdušujejo (pa tudi to ne vse; enkrat sem na forumu že napisala, da so nekatere zame čisto neprebavljive, ampak to so tiste, ki so jih po njegovih govorih pisali njegovi učenci), ga poslušati ne morem. Zakaj je tako, ne vem, niti se glede tega kaj veliko ne sprašujem. Pa tudi sicer ne morem poslušati nobenega od gurujev, vključno z Basharjem, Abrahamom in St Germainom (pri tem zadnjem me kar srh spreleti, že ko slišim njegov uvodni pozdrav). Edina svetla izjema pri tem je Mooji, pa še to pogledam, če kdo slučajno kaj prilepi.
Nataša, ne vzeti osebno, samo iztočnico rabim….
Sem bila na delavnici, kjer smo uporablajli KOAM kdo sem ali kdo je znoter. 3 dni. Vmes pa poslušali Osho s prevodom zraven, tako, da mož tako ali tako je govoril s vdih_izdih 3x med vsakim stavkom in še prevajalec zraven……tako da…….ok…….gremo naprej s delavnico in poslušam………..prvo mi prav ni bilo jasno zakaj pišovka ne govori malo hitreje…..potem da gre po 1000 ovinkih ven iz zgodbe…..bla-bla-bla-bla……….zadeva se stopnuje (govorim o mojem notranjem doživljanju) in se nadaljuje s ugotavljanjem da moja glava f….ka čas ali čas f…ka glavo……….ni pomembno…….glava pouhna hitrih misli……….čas pa gre na milimilimilimilimilimlili__________sekunde ……tako, da krasen par za zelo zelo zelo hiter f….k in vmes pa ta stari mož govori vdih izdih vdih izdih ….beseda ….vdih izdih vdih izdih ….beseda vdih izdih vdih izdih ….beseda vdih izdih vdih izdih ….beseda vdih izdih vdih izdih ….beseda vdih izdih vdih izdih ….beseda …….ok. Fizično se je vse to pri meni končalo tako, da sem bruhala kot žival, imela migreno, ki je bila zelo sovražna do ostalih delov telesa, črevesje se je odločilo me peljat na obisk in me tam zelo dogo zadržati………panika napad in dušenje tako, da nisem niti vedela, da človek se lahko zaduši kar sam brez da takne grlo tako mišice zaprejo prehod zraka…….pač takole nekako………..ok in kaj zdaj ?? Recimo, da v tem procesu se je nekaj zgodilo in da ne morem reči natančno kaj ……….ampak danes prav s lahkoto in užitkom poslušam ljudi, ki vlečejo besede, se igrajo s besedami, se izgubijo in nazaj najdejo svojo rdečo nit……..brez da trznem ………ne rečem pa da 24 ur na dan 365 dni na leto
snowcat