Reply To: OSHO
Forum Duhovnost › Forumi › Duhovna rast › OSHO › Reply To: OSHO
6. 7. 2014 ob 20:49
Moderator
janko wrote: ma s temi rollsy je ošo pomoje najbolj nategnil prav tiste, ki mu jih “ne očitajo”, oz. jih celo glasno odobravajo in kao razumejo njegov point in nalogo teh rollsov.
point pravljice o cesarjevih novih oblačilih je prav v tem…
da nihče ne upa priznati, da tistih novih cesarjevih oblačil (ki jih itaq sploh ni) ne vidi…
V temle ti absoltno pritrjujem.
strelka wrote:
..mene tip utruja s to njegovo govorico … in se mi zdi prav zvit ko lisjak
Morda, če bi brala bi drugače brala.
nisem duhovna zgleda , ….

sto ljudi sto čudi ..

Imam identične občutke. Nisem poznavalec njegovih del – nekaj njegovih stvari sem bolj ali manj le prelistal, ampak tip sodi med tiste redke (res so sila redki), do katerih imam odpor na “organski ravni”.
Niti nimam ozaveščeno, kaj me pri njem moti – to bi morda Ceres lahko videla skozi astrologijo. Enostavno mi ne sede njegova celotna pojava.
Sploh pa – kakšna je razlika med duhovniki in tistim tipom gurujev, ki pač sedijo v kakšnem ašramu in nakladajo folku? Prav velike po mojem ni – eni in drugi imajo kup teoretičnega znanja, ne pa ustrezne čustvene zrelosti, katere pa ne moreš pridobiti iz knjig, poslušanja modrecev …, ampak skozi izkušnjo. In tu je point, da se enim potem dogaja, da kavsajo otroke, drugim, da zbirajo drage avtomobile itd.