Reply To: Koncentracija!!!
Forum Duhovnost › Forumi › Duhovna rast › Koncentracija!!! › Reply To: Koncentracija!!!
janko wrote: ma te koncentracije so hecna stvar…
po eni strani bi bili radi sposobni se koncentrirat na eno samo stvar… zaradi kao boljših rezultatov, ker gre vsa pozornost na samo eno temo, na katero se koncentriramo…
po drugi strani pa je point točno v tem, da se ves čas zavedaš vsega…pol se pa zalet
največja bedarije pomoje pa je, da se poleg “raztrešenosti” dodatno obremenjuješ še s tem, da se ne znaš koncentrirat
Ja to je podobna fora kot pri obisku pri zdravilcu – sprostite se, morate biti sproščen ha-ha-ha-ha
Mi je rekla frendica, da je bila na neki delavnici, ki se je začela tako, da jim reče ta voditelj – bomo delali meditacijo v kateri boste ,,pozabili,, na opico v rdečem puliju ….ha-ha-ha-ha …..
Za umiritev uma je dobra – usedi se, zapri oči, dihaj normalno, malo se sam sebi nasmehni, da sprejmeš vse to skup kot igrico in potem sam sebe vprašaj ,,ajde da vidim PRVO idejo, ki mi pride na misel,, in čakaš…..lahko to uporabljaš ob pauzah.
Drugače klasičen nasvet so ORGANIZIRANE, JASNO DOLOČENE pauze. Torej razdeliš si vsebino, obseg, oceniš in si dodeliš pauze. Tudi če ti rata malo prej delaš DOKLER ni čas za pauzo. Nastavi si budilko in delaj. Ni treba biti sproščen, ni treba biti koncentriran, pač VEŠ, da bo pauza in do takrat pač šopaš….Ne si naložit preveč, raje manj med pauzami.
Meni je pomagalo glasno in jasno razlaganje, kot da bi drugi osebi razlagala. Je pa res, da sem se učila tehnične stvari, ne pravo ali medicino. Ampak mislim, da tudi tam bi to pomagalo. In risala, marja kot papira sem jaz porisala, zgodovino sem imela cele vojne na papjeru in mrtve kralje ….:-)
snowcat