Koncentracija!!!
Forum Duhovnost › Forumi › Duhovna rast › Koncentracija!!!
- This topic has 66 odgovorov, 12 glasov, and was last updated 9 years, 9 months nazaj by janko.
-
AvtorPrispevki
-
19. 6. 2014 ob 21:26 #24871SabinaParticipant
Pozdrav,
pozna kdo kakšno zares dobro vajo za koncentracijo/prizemljevanje (-najbrž je to skoraj isto)Sem v izpitnem obdobju in mi koncentracija in osredotočenost delata že poštene probleme….Vem, da je treba iti do dna, poiskati primarne vzroke, ampak sedajle ni časa za to…Obstaja kakšna vaja iz tai-chi-ja in podobnih borilnih veščin? Zaenkrat jih še ne poznam, mam pa občutek, da bi iz njih lahko izvirala kakšna res ‘powerful vaja/kretnje…Hvala20. 6. 2014 ob 0:13 #24873glasParticipantSabina wrote: Pozdrav,
pozna kdo kakšno zares dobro vajo za koncentracijo/prizemljevanje (-najbrž je to skoraj isto)Sem v izpitnem obdobju in mi koncentracija in osredotočenost delata že poštene probleme….Vem, da je treba iti do dna, poiskati primarne vzroke, ampak sedajle ni časa za to…Obstaja kakšna vaja iz tai-chi-ja in podobnih borilnih veščin? Zaenkrat jih še ne poznam, mam pa občutek, da bi iz njih lahko izvirala kakšna res ‘powerful vaja/kretnje…HvalaChi Gong je recimo dober za moje pojme.. Istočasno si prizemljen, energetsko odprt, popolnoma v centru in v trenutku..
5min izvajanja osnovnih gibov, sinhrono z dihanjem te čisto osredišči..“Synchronicity is God’s way of remaining anonymous.”
20. 6. 2014 ob 3:33 #24875tadej pretnerModeratorSabina wrote: Pozdrav,
pozna kdo kakšno zares dobro vajo za koncentracijo/prizemljevanje (-najbrž je to skoraj isto)Sem v izpitnem obdobju in mi koncentracija in osredotočenost delata že poštene probleme….Vem, da je treba iti do dna, poiskati primarne vzroke, ampak sedajle ni časa za to…Obstaja kakšna vaja iz tai-chi-ja in podobnih borilnih veščin? Zaenkrat jih še ne poznam, mam pa občutek, da bi iz njih lahko izvirala kakšna res ‘powerful vaja/kretnje…HvalaObstaja ena knjiga v hrvaščini na to temo. Imam jo doma, a moram priznati, da je (še) nisem prebral. Avtor je Stanislav Müller, naslov pa Zapamti sve! Sjeti se svega! (Tajne superpamčenja). Izšla je pri Planet Zoe d.o.o. http://www.planetzoe.hr za morebitno naročilo pa se lahko pozanimaš prek maila urednistvo@planetzoe.hr
20. 6. 2014 ob 9:35 #24879jankoČlanma te koncentracije so hecna stvar…
po eni strani bi bili radi sposobni se koncentrirat na eno samo stvar… zaradi kao boljših rezultatov, ker gre vsa pozornost na samo eno temo, na katero se koncentriramo…
po drugi strani pa je point točno v tem, da se ves čas zavedaš vsega…pol se pa zalet
največja bedarije pomoje pa je, da se poleg “raztrešenosti” dodatno obremenjuješ še s tem, da se ne znaš koncentrirat
20. 6. 2014 ob 10:00 #24880strelkaParticipantče vadiš tai chi ..itak je uredu …
za sprostitev , za zbristitev …karkoli …že ..pomaga enako, če greš ven na sprehod na svež zrak..mal odklopiš ….itd …skratka fizična aktivnost je saj men v takih primerih pomagala ..da greš ven ..na svež zrak.rožmarin je pa za spomin.skratka, ko se boš učila za izpite …daj par kapljic eteričnega olja rožmarina v izparilko …rožmarin , zbistri misli , učinkuje na miselne procese …( človek po tem ni tako utrujen …)prav tako je za koncentracijo , eterično olje evkaliptus, poprova meta , tudi eterično olje limone ( citrusi) zbistrijo misli …skratka rožmarinpa te vaje so tudi zanimive …tud za kasneje, ko bomo starejši …strelka2014-06-20 10:06:51
20. 6. 2014 ob 11:29 #24884tadej pretnerModeratorstrelka wrote:
rožmarin je pa za spomin.Glej ga zlomka …
Jaz pa sem leta in leta mislil, da je za na pečenko …
20. 6. 2014 ob 11:53 #24885ozelotParticipant -
AvtorPrispevki
- Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.