Reply To: Sam svoj terapevt?
Forum Duhovnost › Forumi › Zdravje in alternativna medicina › Sam svoj terapevt? › Reply To: Sam svoj terapevt?
Danes sem eni punci rekel. “Ljubim te brezpogojno” in potem sem se malo začudil nad sabo kej je zdej to za ena ugotovitev in izjava. Potem sem ugotovil da sem ji to zlahka reku zato ker se je ne bojim in nič ne pričakujem od nje. To da jo ljubim “brezpogojno” sem utemeljil da je zato ker jo nikoli ne sodim in kar naredi je meni povsem sprejemljivo brez pripomb. To da jo “ljubim” sem utemeljil da je zato ker se takrat ko ji posvečam pozornost počutim naravnost čudovito. Če ne mislim na njo potem te energije ni in tega počutja. Se pravi da jo ne ljubim stalno ampak samo ko je v polju moje pozornosti in se povežem z svojim bitom. Njej dovolim da je sprožilec vseh teh procesov v meni. Torej jo ljubim občasno. Nevem pa še vedno ali ima ona kaj od tega.
Kako naša ljubezen ki jo doživljamo v sebi inficira ljudi ki so k temu dogajanju pripomogli?
Ko meni reče kaka ženska da me ljubi ponavadi rečem: “čestitam” ker če me res potem je v tistem trenutku res radostna in to je dosežek za čestitke. Nikakor pa ne sprejemam odgovornosti ki jo ponavadi izjava “ljubim te” nalaga prejemniku v smislu “ne me razočarat ali se spreminjat…”
Vedno znova vse po starem