Reply To: Sam svoj terapevt?
Forum Duhovnost › Forumi › Zdravje in alternativna medicina › Sam svoj terapevt? › Reply To: Sam svoj terapevt?
strelka wrote: no zame je pa beseda jebe se mi za vse . al pa zate al pa za soseda ..
ena brezvezna kletvica ..in izraža ignoranco …
strelka wrote:

Primer TAO pristopa do lajfa:
Verjetno ne verjameš, da si lajf, kakršnega živimo, sprojeciramo sami, a ne? No poglej – imamo sistem, v katerem je demokracija le beseda. Prava resnica je, da ima v njem posameznik vedno manj manevrskega prostora To mu fokus usmerja zgolj na preživetje – je v identiteti žrtve, v katerem so za njegovo stanje krivi drugi, sistem … Oklepa se tistega, kar ima – slabe službe, slabega partnerstva itd.
Človek v identiteti žrtve nima moči, da bi se postavil zase. A mu resnično kaj pomagaš s tem, da se ti smili ali pa da mu daš kak evru, ki ga imaš viška? Kaj dosti ne. Le njegove “muke” boš podaljšal.
Kdaj pride do spremembe?
Takrat, ko so razni pritiski tako močni, da več ne more niti životariti. Ko je dosežena kritična masa ljudi, ki v danem sistemu ne morejo več niti životariti, pride do poka sistema in s tem spremembe – primer je recimo Islandija, ki je po spremembah, v katerih so skenslali praktično vse politike in jih velik del tudi zaprli, trenutno ena redkih držav z gospodarsko ekspanzijo.
V prejšnjem postu sem napisal, da je za Taoista pojem dobro – slabo, relativen. Lajf pa je takšen, da so slabe stvari preprosto potrebne, da naredijo plac dobrim. Ko ti poči slaba veza, si ponavadi potrt, a čez čas vidiš, da je bilo to potrebno, da je naredilo prostor nečemu dobremu. V pogojenem svetu trenutne ravni zavesti so itak pizdarije tisto, kar združi ljudi – primer imaš tudi v Srbiji, na Hrvaškem in v Bosni v času poplav. Zato torej TAO dopušča tok stvari in se ne vpleta – določene stvari morajo pač izzveneti, da naredijo prostor nečemu boljšemu.
Pri vsem skupaj ne pozabi, da sem paralelno z jebe se mi, govoril tudi o avtentičnosti. Avtentičnost dovoljuje prav vse vzgibe. Pred kratkim je bila recimo akcija zbiranja denarja za operacijo noge enega fantka, ki bi jo sicer izgubil. Jaz, ki propagiram pristop jebe se mi sem dal zanj finančni prispevek. Si ga ti tudi?