Reply To: Sam svoj terapevt?

Forum Duhovnost Forumi Zdravje in alternativna medicina Sam svoj terapevt? Reply To: Sam svoj terapevt?

tadej pretner
Moderator

glas wrote:
Če si v TAU.. potem si v popolni povezanosti s tokom življenja im mu slediš v vsakem (itak je samo en večni sedanji) trenutku..
V tem stanju si vsekakor blizu brezpogojne ljubezni, kar pač na določeni ravni zavesti to za neko bitje pomeni.. Ampak vseeno izraz ”jebe se mi za tebe”, če ga prevedeš iz gostilniške terminologije, lahko v neki najllepši luči pomeni le nenavezanost na objekt ki ga ljubiš.. Če si v tau pa je ta objek itak ves svet..
Če pa furaš samo in edino nenavezanost, brez da bi že v štartu izhajal iz globoke ljubezni, si pa v osnovi v egu, deluješ iz osebne perspektive, ali tudi iz duhovnega ega, saj se na neki ravni prepričuješ, jaz sem nenavezan, jaz sem TAO, po drugi strani pa si orientiran le na sebe, na svoj prav, na svoj ugled in na svoj dugovni ego.. ker si nekje na poti izgubil ljubezen samo..
V tau je istočasno stanje nenavezanosti in neskončne ljubezni/nakljonjenosti/sočutnosti z svetom..
In izraz ”jebe se mi za vse” bolj kot ne izraža le nenavezanost, kakršnokoli ljubezen in sočutje pa nekako ne izraža..
Toraj izgleda potem da izraz ”jebe mi se” deluje le kot izjava iz dvojnosti in le en vidik (izmed teh dveh) potencira..

Izraz ”jebe se mi za …”, bi jaz recimo dal neki osebi kot osebno mantro, če je hudo in nemočno zaljubljena/navezana na nek objek, ki ga mora izpustiti in ne zmore.. Potem vedno ko se ji pojavi slika/misel/čustvo, ki je ne zmore spustiti, bi ji rekel naj ponovi ”pa jebe se mi za …” za rahlim pridihom svete jeze.. in ta proces takega mantranja (sproti ob vsakem pojavljanju) zelo efektivno odbije sliko/misel/čustvo, ki se vstrajno vrača kot bumerang,..
To je kot nek dober način, da pospešiš postopek nenavezanosti na nek objek, ki ga moraš pospešeno izpustiti iz življenja a si zelo navezan (zaljubljen) na njega,..
In slika se zelo kmalu ne bo več vračala..

Ko si na neki točki razvoja svojega življenja, ko takih nezdravih patoloških navezanosti ne vzpostavljaš več, pa jaz smisla po takih low izjavah ali mantrah ne vidim več..
Kaj šele da bi videl da z njimi lahko izrazim brezpogojno ljubezen..

V temle kontekstu jemlješ stvari po eni strani preveč absolutno,
po drugi strani jih pa še malo prikrojiš po svoje. Ko sem govoril o
primerjavi »jebe se mi za vse« z brezpogojno ljubeznijo, ju nisem
povsem enačil, ampak uporabil termin, da si »blizu resnice«. Po
drugi strani pa je »jebe se mi zate« tvoja izpeljanka. Kdor je v
stanju »jebe se mi za vse«, po moji kategorizaciji, ne bo nikoli
nikomur rekel »jebe se mi zate«. Ti dam lahko še primer – pred
kratkim si mi poslal mail, ki je vseboval kup elementov, s katerim se
sploh nisem strinjal, pa te nisem skušal prepričevati v svoje, če
pa bi ti rekel »jebe se mi zate« ali za to, kar si misliš, pa bi
seveda izhajalo iz ranjenega ega. Preprosto ti nisem odgovoril. A s
tem ne želim trditi, da sem na splošno v stanju »jebe se mi za
vse«; v nekaterih situacijah, ko imaš določen cilj ali način
delovanja, je to stanje preprosto težko spraviti v življenje.

V TAU je sicer polarnost relativna, tudi recimo dobro in zlo.
Taoist zato drugim samoiniciativno ne pomaga, ampak dopušča, da se
vse/vsak razvija po naravni poti. Zato pač menim, da je izraz »jebe
se mi« za opis te poti precej primeren. To stanje je povezano z
zavestnostjo v hari, kar ima za posledico izničevanje polarnosti
vsega. Zato avtomatično deluješ iz srca, vse ego zgodbe pa so pri
tem brezpredmetne. Delovanje iz srca pa ne pomeni sajenja rožic,
objemanja in cmokanja vsakega, ki pride mimo, ampak avtentičnost. V
bistvu se šele v tem stanju tvoja avtentičnost zares začne
razvijati in pride v proces preoblikovanja v spojitev individualne
zavesti v univerzalno.

Lepo je če deliš