Reply To: Sam svoj terapevt?
Forum Duhovnost › Forumi › Zdravje in alternativna medicina › Sam svoj terapevt? › Reply To: Sam svoj terapevt?
tudi meni ni točno jasno, kaj naj bi brezpogojna ljubezen bila?
seweda mi ne bi bil noben problem filozofirat na to temo, ampak bilo bi točno to: filozofiranje.
mislim pa, da kdor iz prve roke pozna pomen besede brezpogojna ljubezen, da tak človek nima nobene potrebe ali želje o tem razglabljati in niti ne more…
če sem bolj natančen…
pomoje, kdor pozna pomen besede brezpogojna ljubezen, ta nima nobene potrebe razlabljati sploh o čemerkoli…
ne vem niti, zakaj bi tak človek sploh prišel na kak forum?
ker…
le kako lahko pišeš o nečem, kar ti je samoumevno? … ker… če ti brezpogojna ljubezen ni samoumevna, potem je pomoje pač ne poznaš.
okej… dopuščam izjeme, ki so prepoznali “poslanstvo” svojega lajfa v tem, da “pomagajo” drugim.
ampak tudi zanje pa velja, da ne razglabljajo o tem, se ne hvalijo ali propagirajo, ampak delujejo po principu, da odgovarjajo na vprašanja ljudi, ki so jih sami poiskali.
poleg tega…
se mi dopade ideja, da “duhovni mojster”, torej tisti, ki pozna pomen besed brezpogojna ljubezen, v vsaki debati sogovorniku pritrdi… ker… če komu, potem naj bi bilo jasno prav duhovnim mojstrom, da ima vsak sogovornik, ne glede na to, kakšne “bedarije” sogovornik trosi… da ima prav.
na svojem nivoju zavedanja seweda.