Wilhelm Reich in orgonski akumulator

Forum Duhovnost Forumi Radiestezija Wilhelm Reich in orgonski akumulator

Prikaz 1 prispevka (od skupno 3)
  • Avtor
    Prispevki
    klemen11
    Član

Malo raziskujem delo Wilhelma Reicha (fascinantno moram rečt) – človeka se splača naštudirat, tip je bil baje eden največjih znanstvenikov-vizionarjev človeške vrste, odkril biofotone, orgonske akumulatorje, dokazal da lahko prehaja živa forma iz nežive materije….ampak na žalost ga je konvenciolana znanost oz. ameriška elita poteptala, v zaporu pa je nato umrl…. večino njegovih obsežnih študij so zasegli, javnosti oznanili da so uničene, verjetno pa so v rokah ‘posvečenih’…

Vidim da njegovo delo uspešno nadaljuje Dr. James Demeo z svojo ekipo v Oregonu (analogija Orgon>Oregon Smile )
    Prispevek HTV – Na rubu znanosti

Zanima me če je že kdo izmed vas izdelal orgonski akumulator in kakšne izkušnje imate z njim? Mogoče ima kdo kakšne uporabne načrte? Razmišljam namreč o tem da bi ga naredil (vem sicer da je James Demeo objavil navodila v eni svoji knjigi, nekaj sem pa našel tudi tukaj

Ali se mogoče v šoli obravnava Reichovo delo?

Očitno je, da sta si znanost in ‘duhovnost’ že zelo blizu, saj je nemški znanstvenik Klaus Volkamer že objavil znanstvene dokaze (mogoče ni prvi, ampak drugih podatkov nimam) o merljivosti univerzalne energije (orgon/či/prana/temna snov…) …. stvar je v tem da so take meritve možne šele zadnjih 15 let, ker so na voljo tako natančni instrumenti – tehtnice z računalniškim upravljanjem – energijo so v bistvu izmerili kot maso – z tehtnico ki ima občutljivost na milijoninko grama…

Se spomnim enega posta, ko je nekdo omenjal meritve Duncan MacDougala, zdravnika iz Haverhilla, ki je v želji, da bi dokazal “materialno” merljivost duše, leta 1907 stehtal nekaj tuberkuloznih bolnikov tik pred smrtjo in ponovno nekaj minut po smrti. Ugotovil je, da so bila fizična telesa nekaj minut po smrti v poprečju 21 g lažja, kot pred smrtjo. No, v zgornjem linku lahko dobimo morda znanstveno razlago – gre za odsotnost orgonske energije po smrti …

Po drugi strani pa se mi ob takih poizkusih merjenja pojavlja dvom, zabloda konvencionalne znanosti – ločevanje objekta opazovanja od samega opazovalca. Eksperiment namreč ne moremo obravnavati neodvisno od tistega, ki ga izvaja, ker izvajalec že z svojim mišljenjem, namenom, čustvi na finih energe
    tskih plasteh preko morfogenetskega polja vpliva na sam eksperiment.

lp

Lepo je če deliš
    tadej pretner
    Moderator

klemen11 wrote: Malo raziskujem delo Wilhelma Reicha (fascinantno moram rečt) – človeka se splača naštudirat, tip je bil baje eden največjih znanstvenikov-vizionarjev človeške vrste, odkril biofotone, orgonske akumulatorje, dokazal da lahko prehaja živa forma iz nežive materije….ampak na žalost ga je konvenciolana znanost oz. ameriška elita poteptala, v zaporu pa je nato umrl…. večino njegovih obsežnih študij so zasegli, javnosti oznanili da so uničene, verjetno pa so v rokah ‘posvečenih’..

Reich je bil res velik frajer, a vsega tegale mu verjetno ne gre pripisati. Biofotone je leta 1922 odkril Rus Aleksander Gurvič, poimenoval pa naj bi jih Fritz Popp. Reich pa je trdil, da je odkril bione, eterične energijske mehurčke.

klemen11 wrote:

Zanima me če je že kdo izmed vas izdelal orgonski akumulator in kakšne izkušnje imate z njim?

Pred veliko leti (po mojem v prvi polovici devetdesetih) so imeli tak orgonski akumulator v Inštitutu Essentia v Ljubljani. Iz uporabe so ga izločili in če me spomin ne vara, to obrazložili s tem, da gre za preveč grobe in nenadzorovane energije.

Lepo je če deliš
    klemen11
    Član

ja, res je – odkril je bione in ne biofotone… (lapsus)
    ostalo pa zgleda da kar drži
    še nekaj podatkov o Reichovem delu…
    čudno se mi zdi da so na inštitutu opustili raziskovanje orgonskega akumulatorja, ker vidim da ga kar nekaj folka uporablja… James Demeo npr. presedi vsak dan par ur v njem, pa ni bil pri zdravniku vsaj 20 let…
    Edini odgovor vidim v tem, da takih stvari nočejo ali ne smejo raziskovati (primer Reichovega dela), ker lahko zamajejo družbene strukture (farmacevtski lobiji…)
    Kdo bi rad lansiral na trg produkt, ki bi pomenil npr 30% zmanjšanje obiskovanja zdravnikov?
    Pomoje bi farmacevstki lobiji hitro poskrbeli zate…

klemen112010-04-16 06:23:10

Lepo je če deliš
Prikaz 1 prispevka (od skupno 3)
  • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.