Reply To: Zemlja in spremembe

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Zemlja in spremembe Reply To: Zemlja in spremembe

snowcat :)
Participant

Nekje tu na tem podforumu je bil govor o času – da teče hitreje…. en dan se pogovarjamo v službi s kolegi o času. Kako otroci in mi in naša mladost itd. In kako je mogoče, da zdaj se leto obrne brez da pusti sledi….nekako sem formulirala mnenje, da čas je ISTI (če ima kdo DOKAZE, da ni tako, lepo prosim, da mi ponovi podatke), ampak naše DOJEMANJE je drugačno. Vezano je na PRISOTNOST in AVTOMATIZEM. Osebno ne maram dosti tiste izjave tipa 100 let nazaj, ampak ne gre drugače, tako, da….poglejmo človeka PRED industrijsko revolucijo. Odvisen je bil od narave, svojega dela in svojih odločitev. Tako, da je moral dati več POZORNOSTI temu, kaj dela. Danes živimo v času NAVAD in ODVISNOSTI (če zbolimo, je zdravnik za vogalom, če nas nekdo napade, je policija za drugim vogalom, če imamo prazen hladilnik je 24 ur trgovina, če zmanjka vode kličemo občino, ….). Navade so pa tipa – peljem otroka v šolo, povlečem karto v službi, grem v trgovino, kuham večerjo, gledam poročila, spim. Koliko od teh dejavnosti POTREBUJE mojo pozornost ? Posledično, je pomanjkanje OBČUTKOV vezanih na dejanja in posledično ni SPOMINA na dejanja. Kam je šel čas ? V Ta PRAZNA dejanja.

snowcat

Lepo je če deliš