Reply To: Zdravilska zakonodaja

Forum Duhovnost Forumi Zdravje in alternativna medicina Zdravilska zakonodaja Reply To: Zdravilska zakonodaja

tadej pretner
Moderator

glas wrote:
Me prav zanima če obrtna zbornica zahteva karkoli sploh za zgornje klasifikacije dejavnosti.. Ker včasih si recimo za masersko dejavnost potreboval prvo diplomo in seveda prostor, in inšpekcija je prišla z zelo strogimi merili za prostor, itd itd.. Danes jih sploh ne zanima več, če imaš prostor in kje boš ”izvajal” dejavnost! Prostor, ki je bil prej največji problem je čisto izpadel iz slike,.. samo da s.p. odpreš in dajatve plačuješ, drugo jih ne zanima preveč,..

Mislim, da tole ni čisto tako, kot si napisal. Ko sem prvič odpiral s.p., mi je prostor dejansko prišla pogledat nekakšna komisija. Kasneje, ko sem ga selil (spremenil lokacijo) pa mi je na to temo ena bejba iz Litijske občine, ki se je ukvarjala s tem rekla, da pregledov ob odprtju s.p.ja sicer ni več, a če pride inšpektor, moraš izpolnjevati vse zahteve. Kar se tiče maserjev pa to pomeni;

– lahko registrirajo delo na terenu in morajo izpolnjevati le pogoje za domačo pisarno (gasilni aparat in omarica za prvo pomoč)

– če pa izvajaš masaže doma, mora biti prostor ustrezno urejen, vključno z WCjem za stranke.

Lepo je če deliš