Reply To: Prinašalci nove svetlobe
Forum Duhovnost › Forumi › Duhovna rast › Prinašalci nove svetlobe › Reply To: Prinašalci nove svetlobe
tadej pretner wrote:
Me pa še vedno zanima Tadej …tvoja razlaga troedinosti Boga …npr , s tvojo interpretacijo ..tako kot se učijo vaši – tvoji slušatelji …če sploh pri vas npr. troedinost Boga obstaja …bi me čudilo, če ne bi …Bog je zame zavest, katere del sem tudi sam; to je vse. Krščanstvo ga pa itak ločuje od sebe in nimam absolutno nobene potrebe po tem, da bi gruntal, kaj so mislili s to troedinostjo.
Se pravi, da bi jaz tistemu, čemur ti praviš izkušanje boga ali Boga, rekel zavedanje.
Zavest pomeni kaj v tem primeru? Abraham isto pravi da je bog zavest ki se večno širi z pomočjo naših izkustev. Sam glede na vse videno in slišano obstajajo različne zavesti v vesolju ki se med seboj ne poklapajo. Ali to pomeni da nekemu geografskemu delu vesolja vlada drugi bog-zavest? Recimo včasih sanjaš sanje ki se jih enostavno ne da ozavestit. Dokler jih sanjaš je vse OK o jih poizkušaš ozavestit nemudoma izginejo iz spektra in si jih nikakor ne moreš priklicat nazaj. OK to s sanjami je bil samo primer.
Dokler nekaj izkušaš je to del zavesti? Kajti rečeno je da je vsa realnost neresnična edino doživljanje realnosti je resnično. Torej kaj je izkušnja-doživljanje? Se šteje med zavest in širjenje te zavesti ali je zavest skrita v iluziji realnosti?
ozelot2014-04-09 10:33:50
Vedno znova vse po starem