Reply To: Denar~energija~duhovnost

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Denar~energija~duhovnost Reply To: Denar~energija~duhovnost

snowcat :)
Participant

strelka wrote: Menim da je poklic zdravilca ravno tak kot katerikoli drugi poklic …

Ravno tako mora bit kvaliteten , človek mora vedet kaj dela , poznati človeka njegovo psihologijo ( konckocev vsi zeeelo podbno delujemo …čeprav smo vsi drugačni)
Kot sem že enkrat rekla ..ne moreš neplavalca vržt v brzice …ker je možno da namesto da bo splaval se bo utopil …
ampak ga najprej v malo vodo , potem globjo itd itd …

To so programi potrošniškedružbe. če je zastonj je zanič …Wink tko so nas naučili ..
kapitalizem tako uči ;)
Kot opažam sedaj ..je nekaterim, ki končajo šolo , študij itd ..da pripravniško delaš zastonj , kao bodi vesel da dobiš izkušnje …
ker je za moj pojem..izkoriščanje …konckncev tud mal podcenjevanje mladih ..
Njihov trud , znanje …Smile
In zopet program , če prideš iz šole ne veš nič ne znaš nič ..vse je bul šit …
bodi vesel da ti to omogočamo ..delaj pa zastonj ..
Jaz se s tem ne strinjam ..pa čeprav je že kar nekaj let odkar sem končala študij …inje bilo pripravniška ravno tako plačano delo.
drugo pa je, če se zavestno odločiš da nekaj podariš …za to si se pa odločil…
Ostalo pa nisem lih kompetentna , da razpravljam o delavnicah …Smile.
O vesolju …itd …

MIslim, da se ne gre za program ,,denar x zastonj,,.
1/ Gre se za motivacijo.
2/ Gre se za to ali človek, ki je motiviran in dela ,,zastonj,, ima od česa živeti

Načeloma naj bi veljalo, da če nekaj delaš s veseljem, rad (tudi če je zastonj), ponavadi si tudi v tem dober, zato ker vidiš možnosti, spremembe, ne padeš v mrtvo rutino….torej posledično pride ,,nagrada,, Danes pač je nagrada denar, kot sredstvo izmenjave ali zaposlitev. Če bi bili na vasi 100 let nazaj – mogoče kruh, krompir, itd – saj kovači so verjetno dobili delno v hrani delno v denarju delno v izmenjavi storitev….

Tudi velja, da tisti, ki razmišljajo skozi denar, ga poredko imajo ali ga zelo hitro izgubijo – to pa so načela Transurfinga.

Denar je energija, isto kot dejanje, razmišljanje, ….

Glede poklica – zdravilec (govorimo bio-energetik, reiki, reconnection, theta, …), ki kot delovno sredstvo uporablja svoje telo, preko katerega preteka zdravilna energija, bi teoretično lahko računal za uporabo svojega telesa – kot plačaš v fitnes centru za mašine – ne pa za energijo, ki ,,posreduje,,. Zato je tako zanimiva ta poteza Zdenko Domančiča – da stranka sama oceni.
To da svetuje kako jest, spat in pit, izvaja regresoterapije, ….itd je pa že nekaj drugega – to je resno znanje, poznavanje, izkušnje, … to pa je seveda NJEMU/NJEJ plačljivo.

Tudi te izjave tipa ,,ne cenijo,, – hm, kako kdo lahko ve, kaj in kako kdo ceni, any way ??

Absolutno je pomembna motivacija – ta določi ceno. In če drži tisto ,,dobiš, kaj rabiš,, tudi stranke plačajo zadosti.

snowcat

Lepo je če deliš