Reply To: Karmična diagnostika
Forum Duhovnost › Forumi › Duhovna rast › Karmična diagnostika › Reply To: Karmična diagnostika
tadej pretner wrote:
Jaz sem ti svoje stališče povedal že v nedeljo, osebno, tako da me bolj zanima, kaj o tem ti misliš. Je pa dejstvo, da tale pristop ne upošteva niti saboterja, niti zakonitosti “predelave” čustvemih problemov. Če gremo na možgansko raven, lahko poenostavljeno rečemo, da traumatični dogodki na nek način zamrznejo v delu možganov, zamrznitev pa je povzročila čustvena reakcija. Tudi možgani bi morali zadevo sprocesirati. To je najbolj enostavno z bilateralno stimulacijo. Sedaj pa se pojavlja vprašanje, ali gre s tem tudi napetost iz telesa.
Odvisno. Le takrat, ko gre za povsem izoliran problem. V glavnem pa so problemi povezani in se prekrivajo, ker pač delujemo v določenih arhetipih. Tako da tudi če ti kdaj rata kaj sprocesirati, se bo problem vrnil, če je del takšnega “meta programa”
Ok, drugače – placebo efekt – a ni to dejansko proces namere/zaupanja/prepričanja/vere….., ki pri nekaterih omogoči ozdravitev ?? Zakaj ponavadi delujejo axis mundi na prvič in kasneje pa s težavo ?? Ali zakaj zlata krogla s notranjim nasmehom deluje prvič in kasneje s težavo ?? Nekako vsi procesi vizualizacije delujejo prvič in kasneje s težavo.
Da si razumemo, jaz osebno sem pristajaš psihosomatike – torej sproščanja blokad preko fizičnih zaznav, ne glede na to, kaj je vzrok. Dejstvo (za mene) pa je, da človek se SAM odloča zavestno/podzavestno v SVOJE dobro ves čas povsod – da izraz ,,manjše zlo,, izhaja iz tega. Včasi je ,,manjše zlo,, napasti ljubljeno osebo, kot ,,videti,, svojo bolečino.
Vprašanje sem dala v eter, zaradi tega, da mi nekaj brni, nekaj se odvija, ….nekako prihaja kritična masa in preskok….. ne vem kako to obrazložit. Vem pa, da vse je absolutno šele takrat, kadar pride do osebne izkušnje.
snowcat