Reply To: PROCES PRISOTNOSTI

Forum Duhovnost Forumi Zdravje in alternativna medicina PROCES PRISOTNOSTI Reply To: PROCES PRISOTNOSTI

tadej pretner
Moderator

mojka wrote: no, pa sem našla. sem mislila da foruma ni več….

sem v 10 tednu procesa, pa potrebujem nasvet. ( tokrat delam po knjigi, ker ni bilo foruma :), prejšnje dvakrat pa sem sedmi teden neslavno propadla :) ) Problem: med dihanjem se mi v telesu pojavi neprijeten občutek, nevzdržno težko biti pri miru.( za razliko od prejšnjih poskusov, ko sem praviloma zaspala). Ta občutek poznam kakih 20 let, če sem se umirila preden sem zaspala, posebno v obdobjih nezadovoljstva in občutkov nemoči. Pa tudi po povečani fizični aktivnosti. torej- občutek se pojavi in ne gre nikamor tudi če povezano diham eno uro. Če se prestrašim je vibracija podobna, le da močnejša. Lokacija:hrbet od reber navzgor do ramen in rahlo skozi roke
pozdrav, s prošnjo za kak nasvet
Mojka …!!!!!!!!!!!!!!! Cmok, cmok, liz, cmok …
Tudi jaz sem nekaj časa mislil, da foruma ni večBig smile
Pri nekaterih se občasno pojavi kak sila trdovraten simptom. Enega podobnega sem imel tudi jaz, znanec pa mi je predvčerajšnjim povedal, da je pri procesu prišel do problema, ki vodi v bruhanje. Kar se tiče procesa kot takšnega, poskusi z izvajanjem v topli vodi in drugimi fintami, s katerimi ga intenziviraš – dihanje skozi usta, skozi haro, če obvladaš torzijsko polje pa izvajaj proces s torzijskim poljem. Obstajajo pa še druge metode osvobajanja TB, se jih bova pa težko naučila dopisno.

snowcat :) wrote: Vsakič kadar delamo nekaj (ali Reiki, ali Osho meditacije, ali torziksko polje, ali karkoli….) REDNO, je potrebno delati, kot da NE BI NIKOLI PREJ tega delali.

Opažam pri sebi, da ne glede na zadevo – recimo Reiki je relativno statična zadeva ali Osho dynamic meditation, ki je zelo aktivna/nestatična zadeva – mi je težje in težje vzdrževat fokus na praznini/meditaciji/opazovanju…. nekako mi vklopi ,,um,, , ki izvaja primerjavo s preteklostjo in išče podobnosti v sedanjem trenutku in analizira/primerajava/definira/opredeljuje/pelje notranji monolog…

.

Pri dinamični meditaciji verjetno ne moreš grleno dihati. Grleno dihanje je sicer zanesljiva pot v praznino. Lahko pa poskusiš vsaj s hara dihanjem, bo vseeno precej manj možnosti, da ti nagajajo misli.

snowcat :) wrote:

in KAR NAENKRAT se vse upočasi, dejansko gledam SLOW MOTION PICTURE, občutek imam, da imam OGROMNO časa, …

…..kaj pa mede na vsem tem ?? Kje sem bila jaz vmes ?? A je spontanost, da delamo nejak pa NE VEMO kako ?? Da se zgodi preden um poda soglasje ??

Fascinantna zadeva in še utrujena nisem bila, lih obratno, kot da bi imela ognomet v riti :-)

snowcat

Ob določenih situacijah začnejo možgani izločati neko snov, ki nam da občutek slow motiona. Imena na pamet ne vem. O tem pojavu je bilo govora v eni od oddaj Na robu znanosti. Ni zelo dolgo, odkar sem jo gledal, ampak jo sedajle res ne najdem.

V glavnem, pri umiranju pride do izločanja te snovi skoraj vedno – zato tisti, ki so “preživeli” klinično smrt rečejo, da se jim je pred očmi odvrtel film celega življenja. V bistvu to traja le trenutek, občutek pa imaš, da blazno dolgo. Prav mogoče je, da se delno ta snov izloča tudi v trenutkih globoke meditacije, ko nimaš absolutno nobenega občutka za čas, na njeno izločanje pa vplivajo tudi nekatere droge in najverjetneje kakšna posebna stanja zavesti; se nagibam, da gre pri tebi za to.

Lepo je če deliš