Reply To: PROCES PRISOTNOSTI
Forum Duhovnost › Forumi › Zdravje in alternativna medicina › PROCES PRISOTNOSTI › Reply To: PROCES PRISOTNOSTI
mojka wrote: no, pa sem našla. sem mislila da foruma ni več….
snowcat :) wrote: Vsakič kadar delamo nekaj (ali Reiki, ali Osho meditacije, ali torziksko polje, ali karkoli….) REDNO, je potrebno delati, kot da NE BI NIKOLI PREJ tega delali.
Opažam pri sebi, da ne glede na zadevo – recimo Reiki je relativno statična zadeva ali Osho dynamic meditation, ki je zelo aktivna/nestatična zadeva – mi je težje in težje vzdrževat fokus na praznini/meditaciji/opazovanju…. nekako mi vklopi ,,um,, , ki izvaja primerjavo s preteklostjo in išče podobnosti v sedanjem trenutku in analizira/primerajava/definira/opredeljuje/pelje notranji monolog…
.
Pri dinamični meditaciji verjetno ne moreš grleno dihati. Grleno dihanje je sicer zanesljiva pot v praznino. Lahko pa poskusiš vsaj s hara dihanjem, bo vseeno precej manj možnosti, da ti nagajajo misli.
snowcat :) wrote:
in KAR NAENKRAT se vse upočasi, dejansko gledam SLOW MOTION PICTURE, občutek imam, da imam OGROMNO časa, …
…..kaj pa mede na vsem tem ?? Kje sem bila jaz vmes ?? A je spontanost, da delamo nejak pa NE VEMO kako ?? Da se zgodi preden um poda soglasje ??
Fascinantna zadeva in še utrujena nisem bila, lih obratno, kot da bi imela ognomet v riti
snowcat
Ob določenih situacijah začnejo možgani izločati neko snov, ki nam da občutek slow motiona. Imena na pamet ne vem. O tem pojavu je bilo govora v eni od oddaj Na robu znanosti. Ni zelo dolgo, odkar sem jo gledal, ampak jo sedajle res ne najdem.
V glavnem, pri umiranju pride do izločanja te snovi skoraj vedno – zato tisti, ki so “preživeli” klinično smrt rečejo, da se jim je pred očmi odvrtel film celega življenja. V bistvu to traja le trenutek, občutek pa imaš, da blazno dolgo. Prav mogoče je, da se delno ta snov izloča tudi v trenutkih globoke meditacije, ko nimaš absolutno nobenega občutka za čas, na njeno izločanje pa vplivajo tudi nekatere droge in najverjetneje kakšna posebna stanja zavesti; se nagibam, da gre pri tebi za to.