Reply To: duhovno zdravljenje
Forum Duhovnost › Forumi › Zdravje in alternativna medicina › duhovno zdravljenje › Reply To: duhovno zdravljenje
ozelot wrote: Ja…pravijo da je edini greh da delaš kar ne želiš delati in si s tem direktno poškoduješ dušo.
Pri molitvah sem pozoren na to kar omenjaš še iz časov ko sem preučeval zakon privlačnosti ki govori ravno o tem kot praviš ti. Torej to mi ni tuje. Je pa nekaj kar mi ne da miru in sicer enkrat sem poslušal Dranvala ki ge govoril o tem da če človek moli iz glave dobi tudi nasprotje željenega zaradi polarnosti možgan. Moliti iz srca je pa stvar popolnega zaupanja in predaje kar je pa zame dandanes malo težko. Včasih je blo pa lahko.
Včasih me notranji klic kliče k spontanosti.
Abraham pravi da vso energijo ki jo vložiš v dosego nekega cilja deluje kontra. Neka ženska je tožila da je za shujšat prebrala vse knjige, pojedla vse tablete, naredila vse vaje,…in je še vedno debela. Vsa ta njena akcija naj bi delovala njenemu cilju v škodo. … Skratka moj problem je da si ne dovolim biti tisto kar bi rad bil, bremzam se ker mislim da nisem vreden, da si ne zaslužim,…
Babnica je imela kontra rezultate zato, ker se je s kilogrami borila, jim tako dajala energijo in jasno popušila.
Stvar popolnega zaupanja in predaje pa ni mentalna kategorija, ampak energijska. Energije pa nimaš, zato verjamem, da ti to ne gre. Lahko pa ti gre nekaj drugega. O tem pristopu sem že pisal v Mali šoli kreiranja realnosti, zelo dobro pa ga opiše tudi G. Braden, ko opisuje, kako je šel ob suši z nekim indijancem moliti za dež. Nobene molitve ni bilo na način, kot si to predstavljamo. Indijanec je pred začetkom le dal del pozornosti prednikom, se povezal s štirimi stranmi neba, potem pa le stal in si na vseh ravneh predstavljal, da ŽE dežuje (na vseh ravneh: predstavljal si je recimo, da stoji v blatu, da v nosnicah čuti “vonj” dežja, na koži hlad in vlago …