Reply To: PROCES PRISOTNOSTI

Forum Duhovnost Forumi Zdravje in alternativna medicina PROCES PRISOTNOSTI Reply To: PROCES PRISOTNOSTI

snowcat :)
Participant

Robert Zupančič wrote: ….. Sploh pa so demoni nekaj, kar je bolj domena verskih dogm, čeprav se ne pojavljajo samo v katolicizmu, pač pa tudi v drugih verskih sistemih. Starogrški koncept demona (δαίμων daímon) se pojavi v delih Platona in drugih antičnih avtorjev, vendar brez konotacij zlobe, ki jih lahko najdemo v Septuaginti in v grških originalih Nove zaveze. V nekaterih kulturah današnjega dne so demoni še vedno strašljivi v kontekstu popularnega vraževerja, predvsem zaradi njihove domnevne moči posedovanja človeške duše. S tem tvorijo pomemben koncept mnogih sodobnih religij in okultističnih tradicij.

ROBERT ZUPANČIČ

Predstavite si, da ste priča situacije, kjer človek ,,izgubi sam sebe,, recimo zaradi besa…če nimate pojma o psihologiji, psihiatriji, energijah (primer_telo bolečine) itd in edino, ki poznate je pričanje župnika….absolutno je jasno, da ta človek je obseden. Tako bo vaše razumevanje. Če ste priča tega, da človek leži na postelji in župnik izreče besede in da jih ponavlja, posledično, da ta človek se prične cukati, trzati in kričati, …jasno, da ta človek je obseden. Ne more biti drugega razloga za to, v okviru dostopne informacije in priznane avtoritete predstavnika, ki te obrazložitve ponudi.

V zgodovini so delili svet na ,,dark and light,, ne v smislu dobrega in hudega, ampak v smislu dvojnosti, nasprotij, polarnosti, celovitosti. Šele kasneje, kadar so ljudje pričeli živeti v velikih naseljih (mestih) se je pojavila resnična moč izkoriščanja strahu = klasično polje. S tem so tudi prišli demoni, kot predstavniki hudega in nastal je boj za dobro. Ta boj seveda posledično vleče za sabo energijo, ki ironično povečuje stanje konflikta. Nekdo/nekaj pa ima od tega korist.

Jaz osebno sem mnenja, da človeku ne more energija biti ukradena. Da se to ne zgodi je potrebno samo biti ZDAJ in TUKAJ. Takrat človek zazna, da se nekaj dogaja in spontano reagira. Če pa človek deluje avtomatsko, brez prisotnosti, takrat SAM oddaja svojo energijo, recimo, kadar pop***i ali se preda občutku brezmoči ali kadar joče pri gledanju filma ali kadar ploska kot zmešan na stadionu ali…..jaz ne trdim, da ne jočemo ali ne ploskamo. Recimo tisto pri Tadeju in ledvicah – entiteta – bi tudi lahko rekli, da je to bila ujeta energija strahu, sramu…zakaj pa je počilo v kuhinji ?? HM, lahko, da takrat kadar je prišlo do zavedanja možnosti, usmerjene pozornosti, zelo precizen tip namere, je prišlo do valovanja in ta val je taknil vse, ki je imelo ta tip vibracije…. Kuhinja je polna več ujete energije, od tega, ki mi mislimo, da je (moje osebno mnenje).

Je tako krasno govoriti o vidnih stvareh, o prahu na polički, pobrišeš, vidiš, da je prah šel, polička se sveti. Nevidne energije so pa drug par rokavic, drug način zaznavanja. Meni je zelo pri srcu ,,nevidno za oči, vidno za srce,, (mislim, da je to nekdo že omenil na forumu, Mali Princ). Fora je v tem, kako priti do stanja, da ZAUPAMO tistemu, ki zaznamo s srcem. Edina pot je pot sprememb in delovanja. Z začetka človek sledi nasvetom, navodilom, nekomu (konkretni osebi, guru, pisatelj, …) in KADAR sam doživi, takrat se zgodi ta sprememba, ki je mama_tata vseh sprememb. In tako dalje do naslednjega križišča….

snowcat

Lepo je če deliš