Reply To: rcnije za odvajanje vode iz telesa
Forum Duhovnost › Forumi › Zdrava prehrana › rcnije za odvajanje vode iz telesa › Reply To: rcnije za odvajanje vode iz telesa
9. 4. 2010 ob 11:25
Amedea
Član
Ojla,
uh, zdaj je tako: pri izbiranju Bachovih cvetnih esenc se ne opiramo na telesne simptome, ker v bistvu nobena od esenc ni direktno namenjena zdravljenju telesnih težav. Ampak ko razrešimo čustvene težave, se to seveda pozna tudi na fizičnem telesu.
Recimo: praviš, da se ti zadnje čase nabira voda v telesu, torej je treba pogledati, kaj se je teboj dogajalo v tem času, če si imela kakšne čustvene pretrese, če si opazila pri sebi kakšne strahove, če se je spremenilo tvoje razmišljanje….. in potem se že lažje določi, katera od esenc bi ti lahko bila v pomoč.
Drugače pa malo poglej, koliko soli zaužiješ vsak dan (1 čajna žlička soli zadrži v telesu liter tekočine!). Dober diuretik je tudi peteršilj, ki se ga dodaja hrani. Ali pa regrat. Ampak če boš še več pila in zraven uživala diuretike, s tem ne boš rešila neravnovesja v telesu, ki je nastalo zaradi drugih vzrokov.
Aja – pa nikar se ne preveč nalivati z vodo – res je zdrava, ampak prevelike količine obremenijo naše ledvice, poleg tega pa dodatno izgubljamo tudi nujno potrebne minerale (ker jih odplaknemo.. sej veš kam:)) Torej – tisti liter in pol vode je ok, če ješ normalno slano hrano; če pa ješ neslano (npr. večinoma surovo sadje, zelenjavo.. itd), je ta količina vode prevelika. Vsekakor opazuj svoj urin: če je temno rumen, piješ premalo; če je prozoren, piješ preveč vode – poskusi najti eno srednjo mero (pardon: barvo! :) in ne obremenjuj se preveč s tem, koliko vode svetujejo strokovnjaki, da spijemo na dan. Jaz sem slišala tudi že za dva do tri litre.
Lp, Mojca
PS: aja, še to: tisti črn oz. zelen čaj, ki ga spiješ zjutraj, ga spiješ res z užitkom, ti je všeč? Ker če se ti ena stvar upira za jesti ali piti, to pomeni, da je za tvoje telo strup – neglede na vse “zdrave nasvete”.