Reply To: Kvantni pristopi samorazvoja

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Kvantni pristopi samorazvoja Reply To: Kvantni pristopi samorazvoja

snowcat :)
Participant

Robert Zupančič wrote:

Napovedi fizikov, kako bo izgledala prihodnost tam do nekje 2030..

Do 15-te minute videa ni nič pametnega, nato pa se začne..
“The World in 2030” by Dr. Michio Kaku

Zelo impresivno se tole slipši, vendar pa se vseeno, tako kot Parni valjak v komadu “A gdje je ljubav?”, sprašujem, KJE ob vseh teh novotarijah znanosti BO ČLOVEK? Če preskočim vse zanimive napovedi, kot so računalniki povsod in hkrati nikjer, ker bodo pač v stenah povsod okrog nas, kot danes elektrika (čip bo leta 2030 stal manj kot cent in manj kot bar koda v trgovinah), avtomobile, ki bodo vozili okrog brez človeka (oz. bo človek samo še potnik, ne pa tudi voznik) idr., se moram ustaviti pri BOLEZNI. Imam občutek, da znanost želi Bogu (ali pa Vesolju oz. univerzalnemu informacijskemu polju, kot ga imenuje znanost) iz rok iztrgati nekaj pomembnih vzvodov, s katerimi “korigira” (nekateri to razumejo kot “kaznuje”) človeka. Če bolezen razumemo kot opomin, da ne sodelujemo tvorno pri evoluciji zavesti in kot “spodbudo” duhovnega razvoja v aspektih, s katerimi se duša v prejšnjih inkarnacijah še ni srečala, potem bo to sredstvo za “korigiranje” človeka izgubilo svoj pomen. Če bodo leta 2030 res obstajali WC-ji, ki bodo nekajkrat na dan spremljali naše zdravje s testiranjem urina, iz katerega bodo lahko zaznali proteine iz rakavih kolonij, ki se bodo razraščale v človeku, potem bo beseda “tumor” izginila iz našega besednega zaklada, s tem pa zelo pomemben “korekcijski vzvod” za marsikaterega človeka.

Pri znanosti 21. stoletja me zelo moti to, da čedalje bolj izriva duhovni razvoj in evolucijo zavesti, vse novotarije pa so namenjene hedonizmu, povezovanju in vzpostavljanju nove dimenzije, ki ji rečemo “cyber dimenzija”, ki se bo prav kmalu priključila sedanjim devetim znanim, kot jih pozna metafizika. Cry

Bo znanosti uspelo dokončno ugasniti “mit” o duhovnem, paranormalnem in ezoteričnem, ali pa se bo nekaj vendarle moralo zgoditi še vzporedno s tem ENOSTRANSKIM napredovanjem znanosti? Nekako me vse to napredovanje znanost spomni na babilonski stolp, ki ga v “začetku časov” želel izgraditi Nimrod, da bi dosegel znanje boga, le-ta pa je zadevo rešil tako, da je ljudem “zmešal” jezik, da se niso več mogli sporazumevati med sabo, se zato razkropili po svetu, gradnja pa je zastala… (1. Mojzes 1:11-10). Kaj se bo torej moralo zgoditi tokrat, da ljudje ne bodo zašli v “slepo ulico” in zgrešili namen in smisel življenja?Confused

ROBERT ZUPANČIČ

Moje osebno mnenje je, da mogoče človek se je razvijal prav zaradi odsotnosti anestezije. Da šele možnost posega v telo brez bolečine, je bil prvi korak k upadanju rasti na nivoju posameznika in posledično tudi na nivoju kolektiva. Podobno kot industrijska revolucija, ki je ,,odtrgala,, človeka od narave in ga naselila v popolno nenaravno situacijo v mestih.

wiki – anestezija

snowcat

Lepo je če deliš