rcnije za odvajanje vode iz telesa
Forum Duhovnost › Forumi › Zdrava prehrana › rcnije za odvajanje vode iz telesa
- This topic has 33 odgovorov, 8 glasov, and was last updated 14 years, 6 months nazaj by strelka.
-
AvtorPrispevki
-
9. 4. 2010 ob 10:55 #2267ANAČlan
Pozdravljeni!
že dolgo se nismo slišali. Sm bla pridna – sem hodila v službo – celih 3 tedne! Ma je blo luštn, tko za spremembo. Ampak o tem v drugi temi.
Tokrat me “pesti” ena težavica. Opazila sem, da se mi nabira voda v telesu. Noge mi zatekajo, tudi celulit je opazno “narasel” . Drugače z lulanjem nimam težav. Nekaj pa vseeno ne štima, ker sm se tudi nenadoma zredila za 3 kg. In sem mnenja, da je temu botrovala prevelika količina vode v mojem telesu. Zavedam se, da pijem premalo ( od nujnih 1,5 litra ne vem če zaužijem liter ). Samo voda mi ne “teče”, kopriva in preslica sta mi jaki , slišala sm za artičoko, ki pa je še nisem probala. Ima kdo še kakšen “zelen” nasvet, kako bi razstrupila telo in pospešila odvajanje vode?
Aja, vsako jutro spijem zeleni ali črni čaj, skoraj 3 dcl. Po tem grem ene 5x lulat .
Želela bi ugotoviti pijačo, ki bi mi “pasala” da bi jo lahko popila vsaj 1,5l na dan.Že v naprej hvala!
p.s. Amadea, morda svetuješ kaj od Bacha?
ANA 2010-04-09 10:57:40 9. 4. 2010 ob 11:25 #2271AmedeaČlanOjla,
uh, zdaj je tako: pri izbiranju Bachovih cvetnih esenc se ne opiramo na telesne simptome, ker v bistvu nobena od esenc ni direktno namenjena zdravljenju telesnih težav. Ampak ko razrešimo čustvene težave, se to seveda pozna tudi na fizičnem telesu.Recimo: praviš, da se ti zadnje čase nabira voda v telesu, torej je treba pogledati, kaj se je teboj dogajalo v tem času, če si imela kakšne čustvene pretrese, če si opazila pri sebi kakšne strahove, če se je spremenilo tvoje razmišljanje….. in potem se že lažje določi, katera od esenc bi ti lahko bila v pomoč.Drugače pa malo poglej, koliko soli zaužiješ vsak dan (1 čajna žlička soli zadrži v telesu liter tekočine!). Dober diuretik je tudi peteršilj, ki se ga dodaja hrani. Ali pa regrat. Ampak če boš še več pila in zraven uživala diuretike, s tem ne boš rešila neravnovesja v telesu, ki je nastalo zaradi drugih vzrokov.Aja – pa nikar se ne preveč nalivati z vodo – res je zdrava, ampak prevelike količine obremenijo naše ledvice, poleg tega pa dodatno izgubljamo tudi nujno potrebne minerale (ker jih odplaknemo.. sej veš kam:)) Torej – tisti liter in pol vode je ok, če ješ normalno slano hrano; če pa ješ neslano (npr. večinoma surovo sadje, zelenjavo.. itd), je ta količina vode prevelika. Vsekakor opazuj svoj urin: če je temno rumen, piješ premalo; če je prozoren, piješ preveč vode – poskusi najti eno srednjo mero (pardon: barvo! :) in ne obremenjuj se preveč s tem, koliko vode svetujejo strokovnjaki, da spijemo na dan. Jaz sem slišala tudi že za dva do tri litre.Lp, MojcaPS: aja, še to: tisti črn oz. zelen čaj, ki ga spiješ zjutraj, ga spiješ res z užitkom, ti je všeč? Ker če se ti ena stvar upira za jesti ali piti, to pomeni, da je za tvoje telo strup – neglede na vse “zdrave nasvete”.9. 4. 2010 ob 12:20 #2272ANAČlanO Amadea, hvala ti za izčrpen odgovor.
Hmm tistole o načinu izbire Bachovih esenc bi se dalo razpredati. Ampak če dobro pomislim, se v zadnjem času ( recimo pol leta ) ni zgodilo nič kaj tako pretresljivo novega. Vsaj ne da bi vedela. Na sebi delam enako kot prej, mogoče edino, da se zdaj kaj “dogaja” kot rezultat vsega dela na sebi. No tu moram še pobrskati .
Slane hrane ne jem, mi ne paše. Solim jo zmerno, ravno toliko, da pridobi okus. Urin je “zdrave” barve , ni preveč rumen, pa tudi prozoren ni. In res mi ne da miru tole z vodo. Potem je kar dobro da poslušam svoje telo in se ne nalivam, ker mi enostavno ne paše. Pa če se še tako trudim. Dobro, potem bom tole matranje z pitjem vode opustila, ker se silim. In ja črni oz. zeleni čaj popijem z užitkom, medtem ko čaj koprive ali preslice, tu mi gre na bruhanje. Pa pravijo da zelo pomaga pri teh težavah.
Regrata sem zdaj pojedla na kile. Peteršilj obožujem v fižilovi ( stročji ) solati. Tudi drugim jedem ga rada dodam.
Zdaj mi spet zatekajo prsti na rokah. In noge imam ko slon. Res da sem bila zunaj in mi je bilo vroče….Amadea, še 1x hvala
9. 4. 2010 ob 14:23 #2278strelkaParticipantuh a res ..men je bilo rečeno ..iz uradne stroke …da je čista voda najboljša …
pa po mojih izkušnjah je tud ..sam res je ne pijem destilirane…
Pa sej naša voda iz pip ..ima po moje kar dovolj mineralov …Drugače pa ..če ne gre drugače …odličen je je 100% naravni jabolčni sok (brez sladkorja) …pa jagode …jabolka
pa bezgov sirup ….pa čaj iz bezga ….tud po svoje lipov čaj..Sicer je pa tako …noge lahko otekajo od marsičesa …(srce . ledvica…itd itd…)
tko da …tud vsi čajčki niso lih fajn …tud če odvajajo vodo …Drugače pa če vse ok funkcionira ..je za čiščenje organizma …razstruplanja ….dober brezov čaj….
strelka2010-04-09 14:27:31
9. 4. 2010 ob 14:37 #2279AmedeaČlanANA wrote: O . Na sebi delam enako kot prej, mogoče edino, da se zdaj kaj “dogaja” kot rezultat vsega dela na sebi. No tu moram še pobrskati .
Ja, ampak vsi se spreminjamo in glede na to, da delaš na sebi, si verjetno presegla določene stvari, kakšne druge pa so mogoče komaj zdaj prišle na površje (saj veš, kot bi lupila čebulo – sestavljeni smo iz več plasti in dokler ne olupiš tistih zunanjih, je težko vedeti, kaj se skriva spodaj). Saj če je kakšna taka posebna stvar, ti bo takoj padla v oči.Bi si svetovala tudi kaj od homeopatije, ampak s tem je problem, ker je treba po zdravila v tujino.………………………………………………..Ma vsekakor je najboljša za pitje sama voda, ker ne vsebuje dodatnih snovi, ki bi bolj obremenile kot pa pomagale očistiti organizem. Vem pa, da veliko ljudi ne mara piti same vode in jo zato mešajo z različnimi sokovi ali pa pijejo čaj… Problem lahko nastane le, ker imajo tudi 100% sadni sokovi sladkor in to lahko prispeva k zakisanosti telesa. Mogoče je bolje, da potem zmešaš vodo in tak sok pol-pol, če se ti voda upira.Ampak voda je še vedno najboljša varianta, ker je telo ne rabi predelovati – vse druge pijače mora telo prej predelati, preden pridejo kot “voda” do tvojih celic.S čaji (posebno zeliščnimi) je problem, ker se ljudje ne zavedajo, da so zelišča v večjih količinah strupena in da ne gre pretiravati z zeliščnimi pripravki, čeprav so še tako zdravilni, ker je tudi vsak od njih indiciran za določene težave in ima seveda lahko tudi stranske učinke ali pa so skupine ljudi (npr. bolniki z določeno vrsto bolezni), za katere ni priporočljivo, da ga uživajo.Lp, M.9. 4. 2010 ob 14:53 #2281ANAČlanstrelka wrote:
pa bezgov sirup ….pa čaj iz bezga ….tud po svoje lipov čaj..
mmmm, bezeg pa imam zelo rada. Ampak punce….prejle mi je ratalo neznosno slabo….pa si grem merit pritisk….150/110 ….nikoli nisem imela težav z visokim pritiskom…a je to kaj povezano? pa potem ko tako razmišljam….včeraj me je čudno špikalo v “žlički” …. mati božja, kaj se dogaja z mano?!?
a je možno, da bi bile “krive” kontracepcijske? Jem jih že vrsto let, ene in iste….a je možno, da se odraža moja tiha želja po še enem otroku in mi telo želi kaj povedati?
9. 4. 2010 ob 15:01 #2282AmedeaČlanVsekakor moraš imeti v mislih, da so otekle okončine, pa zdaj ta pritisk, pa tiščanje v žlički… samo simptomi nekega neravnovesja drugje in da bi bilo dobro, da greš vržt učko v ambulanto – vsaj toliko, da boš pomirjena (ker ne vem sploh, kaj lahko v tem primeru naredijo). Čisto možno, da bo pritisk do takrat normalen, tvolje počutje pa boljše.
Drugače pa je lahko med vzroki za visok pritisk tudi naš “notranji pritisk”, ko nas nekaj “raznaša” odznotraj, ker bi morda morali popustiti pri kakšni stvari, pa ne zmoremo. Ampak to je seveda posplošena trditev in ne more veljati za vse.Drži se,lp, M. -
AvtorPrispevki
- Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.