Reply To: Kvantni pristopi samorazvoja
Forum Duhovnost › Forumi › Duhovna rast › Kvantni pristopi samorazvoja › Reply To: Kvantni pristopi samorazvoja
Irena wrote:
Ni namen se ”izvleči” iz kateregakoli arhetipa, namen je razviti vse arhetipe do popolnosti..
Sicer imam trenutno velikanske težave mislit drugače kot mislim – ampak ali ni ta pristop pravzaprav 3D pristop s svojimi omejitvami ?????????????????????????????????????????????????????????
Za razliko od glasa in strelke, verjetno pa tudi tebe, članka nisem prebral, mislim pa, da je tvoje vprašanje na mestu. Razlogov za to je več:
– To, s kakšnim arhetipom se bomo povezali je v veliki meri pogojeno s temperamentom, vzgojo in včasih celo s spolom. Zato nam nikakor ni treba predelovati vse žive arhetipe.
In kaj sploh pomeni razviti nek arhetip do popolnosti?
ARhetip te zelo pogostokrat vodi v skrajnosti. To pa zato, ker je naša zavestnost nikakva in jo “dajemo” realnostim različnih arhetipov. Sam jemljem konstruktivne arhetipe zgolj kot programe, v katerega greš, ko rabiš kaj iz nabora programov, ki jih pokriva posamezen arhetip in ga zapustiš, ko je delo opravljeno. In če imaš energijo, lahko tako deluješ. Če pa je nimaš, se valjaš po znanih okoljih posameznega arhetipa in ne moreš ven. S tem arhetipu le daješ energijo oziroma RAZVIJAŠ NJEGA, ne pa sebe. In seveda, v glavnem ti sploh ni treba poznati posameznega arhetipskega okolja v celoti, da bi lahko šel iz arhetipa ven.
Irena wrote:
Imam pa še eno dodatno aktualno vprašanje:
Ali “joče vedno Ego” ali lahko joka tudi “duša”? Prav danes je namreč obletnica smrti meni zelo drage osebe, in kot na pogrebu tako tudi danes spet … solze jokajo “mene” ne jaz njih….
Pozdrav, Irena
Seveda. Duša ni kaka tata mata, ampak običajno en velik, ranljiv teliček.