Reply To: Vloga zdravilca v procesu zdravljenja
Forum Duhovnost › Forumi › Zdravje in alternativna medicina › Vloga zdravilca v procesu zdravljenja › Reply To: Vloga zdravilca v procesu zdravljenja
ozelot wrote: Ja pol pa ugotovi zakaj si prizadet…jest nimam nič s tem.
In kje bi po tvoje naj bila ta prizadetost?
Jza sem odreagiral ne tvoj vložek energije.. Pa še to ne na ”prvo žogo”.. Pač ko je bilo očitno, da zelo resno prijiciraš neke svoje frustracije navzven.. in tako vstrajno, da kliče to pač po pozornosti.. Saj če ne bi jaz, bi pa nekdo drug..
Ampak glede nato, da uporabljaš ”dve osebnosti”, je vprašanje kolikor se celostno sploh zavedaš vsega dogajanja..
Verjamem pa da kar nekaj.. Verjamem, da se zavedaš ego vsebine, ki želi zmagati in ki želi preložiti svojo vsebino drugemu.. Brez namena dejansko odkriti resnico vsebine.. ampak je zadovoljstvo ob ideji zmage, ob želji preložiti nekomu drugemu, dovolj..
V prvi osebnosti si projeciral negativo, razočaranje (nad forumi, zdravilci..), obsojanje, ipd..
V drugi osebnosti si postal ”svetnik”, ki želi pomagati nekomu, (ki je razčaran, ranjen, …)
Kar je tipični mehanizem, ko najprej iščeš, loviš (nekoga na limance..), nato pa mu poskušaš preložiti svoje breme! Ampak to ne počneš nalašč.. To je pač eden od mehanizmov psihe.. Ni slab, je le mehanizem.. V situacijah, ko je pretežko, ti ta mehanizem dejansko pomaga preživeti, da se ne zlomiš pod preveliko težo, ki jo lahko na trenutke čutiš.. Saj vsi soodvisni odnosi delujejo na podoben način in z podobnimi oblikami prelaganja odgovornosti, izsiljevanja pozornosti in boja za energijo..
Verjetno ti je ta trenutek mnogo lažje sprejeti idejo o tem da sem jaz prizadet, ranjen, razočaran,… kot da bi te iste vsebine resnično začel raziskovati pri sebi.. in se z njimi začel soočati.. Seveda je to mnogo težje, če te duhovna učenja, ki tebe pač privlačijo, dejansko odvračajo od takega tipa raziskovanja in dela na sebi..
“Synchronicity is God’s way of remaining anonymous.”