Reply To: Vloga zdravilca v procesu zdravljenja
Forum Duhovnost › Forumi › Zdravje in alternativna medicina › Vloga zdravilca v procesu zdravljenja › Reply To: Vloga zdravilca v procesu zdravljenja
strelka wrote: Arhetipi in kolektivno nezavedno
http://www.transpersonalnapsihoterapija.org/arhetipi-in-kolektivno-nezavedno/#more-53
Zelo dober link!! Hvala Strelka, bom objavil opise arhetipev od tukaj, tja v temo ”Kvantni pristopi samorazvoja”
Robert Zupančič wrote: Mene grozno moti oz. vznemirja dejstvo, da obstaja dobesedno na stotine različnih metod, sistemov in interpretacij, kar ustvarja veliko zmedo na področju osebnega razvoja in zdravljenja. Preprosto ni ENEGA samega sistema, ki bi res “pil vodo”, …
Že metod energijskega zdravljenja je na stotine, sedaj pa izberi “pravo”… Da ne omenjam najrazličnejših pristopov že na področju razumevanja človeške psihe: najprej so tu astrologija, arhetipi, enneagrami itd. Kaj sedaj? Kateri od teh sistemov res “pije” vodo: za enneagrame smo rekli, da so “zakon”, sedaj se na veliko tu pogovarjamo o arhetipih kot o gradnikih človeške psihe… Nekako človeka to naredi precej zmedenega…
…
Morda bi bilo dobro, če bi postavili neke okvirje, nek temelj rasti, kot je to na področju konvencionalnega izobraževanja: najprej je vrtec, nato mala šola, sledi osnovna šola, srednja šola itd.
…
Kako bi torej lahko na nek res trden način postavili lestvico napredka za nekoga, ki želi udejanjiti svoj smisel življenja? Kot je zapisal Tadej v knjigi Preseganje vedenjskih vzorcev, je “resnični namen življenja razvijanje zavesti…” Kje začeti, kako potem nadaljevati…
Moja prva reakcija na tole bi bila: Ma daj Robert oladi.. In mi je kar strašljivo kako na silo lahko poskuša racionalni z nadzorom obsedeni um prevzemati in vzpostavljati kontrolo nad naravnim tokom življenja, ki vedno teče popolno..
Po drugi strani pa sam istočasno verjamem, da enkrat bo točno to kar tu zgoraj naslavljaš postala realnost.. Verjamem v čes pred nami ko se bo v ”šolah” učilo le še življenja, ne se ne bo učilo le memoriranja podatkov in programiranja mladih za življenjske sužnje v dolgočasnih službah..
In v tej prihodnosti vidim, da bodo vsaka duša dobivala učenja, ki jih za svoj nadaljni razvoj rabi in učil se bo le duhovni razvoj.. In to od rojstva naprej se bo prepoznal potencial vsake duše in podana ji bodo učenja, ki jih neka duša rabi na točki svojega razvoja..
ozelot wrote:
… Čisto lepo sem vprašal ker me čisto lepo zanima. Mogoče sem falil temo ampak sej ni nujno
opredeljena sem.
…
V glavnem kar sem napisal ni bilo kritiziranje ampak vprašanje.
Ejjj ja Ozzie, nič ne bo iz tega..
Ne kupim! Poskusi kja za vogalom zopet..
“Synchronicity is God’s way of remaining anonymous.”